09 feb. 2024 | 12:55

Se dau câte 200 de euro pentru acești români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

News
Se dau câte 200 de euro pentru acești români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Se dau câte 200 de euro pentru acești români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Vești bune pentru anumiți români! Se dau bani de la stat pentru cei aflați în dificultate financiară. Doar unele persoane sunt vizate și trebuie să îndeplinească mai multe condiții pentru a primii suma de bani. Anunțul este oficial și a stârnit interesul multor oameni.

Bani de la stat pentru români

Într-un demers de susținere a cetățenilor săi în fața dificultăților financiare, statul român se implică activ în furnizarea de sprijin financiar. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor urgente ale românilor aflați în situații financiare delicate, având ca scop principal ameliorarea impactului negativ asupra vieților acestora.

Într-o mișcare menită să sprijine sectorul agricol, Ministerul Agriculturii a prezentat joi, 8 februarie, o schemă de ajutor financiar pentru producătorii de cartofi pentru consum în anul 2024. Această inițiativă vizează acordarea unui ajutor de minimis în valoare de cel puțin 200 de euro pentru fermierii care îndeplinesc anumite criterii stabilite în cadrul Programului de susținere a producției de cartof de consum.

Potrivit comunicatului oficial emis de Ministerul Agriculturii, proiectul de act normativ are ca scop principal susținerea producției de cartof de consum în anul 2024 și face parte dintr-un efort mai amplu de sprijinire a agricultorilor români.

Vezi și: Anunţ pentru români, se dau bani de la stat. Sumele pe care le poţi primi pentru renovarea casei

Suma totală alocată pentru acest program se ridică la 11.483.880 lei, echivalentul a maximum 2.309.010 euro. Cuantumul maxim al ajutorului de minimis este de 200 euro per hectar și se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată.

Conform detaliilor schemei, beneficiarii trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a beneficia de sprijinul financiar. Astfel, aceștia trebuie să utilizeze o suprafață cultivată cu cartofi de consum de minimum 0,3 hectare și să obțină o producție de minimum 15 tone pe hectar. De asemenea, trebuie să comercializeze cel puțin 6 tone pe hectar până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Schemei de ajutor financiar pot accesa producătorii de cartofi pentru consum din diverse categorii, printre care se numără producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli societăți agricole și producători agricoli persoane juridice.

Ajutor și pentru apicultori

În contextul dificultăților întâmpinate în sectorul apicol în anul 2023, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a propus o schemă de ajutor de stat pentru apicultori, care ar putea primi un sprijin financiar de 25 de lei pentru fiecare familie de albine. Proiectul, publicat pe site-ul MADR, vizează compensarea parțială a pierderilor suferite în urma crizei determinate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Conform comunicatului emis de MADR joi, valoarea totală a schemei de ajutor se ridică la aproape 60 de milioane de lei, echivalentul a 12.034.334 euro, și este destinată celor aproximativ 2.395.856 de familii de albine estimate. Cuantumul propus pentru ajutorul de stat este de 25 de lei sau 5 euro per familie de albine.

Pentru a fi eligibili pentru sprijinul financiar, apicultorii trebuie să îndeplinească anumite condiții riguroase. Aceștia trebuie să dețină, la data de 31 decembrie 2023, familii de albine înscrise în baza națională de date apicole gestionată de Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”.

Află și: Țara în care se dau bani gratis. Zeci de mii de români locuiesc acolo

Când se depun cererile

Exploatațiile apicole și stupinele trebuie să fie autorizate sanitar-veterinar de către ANSVSA și înregistrate la direcția sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană, respectiv a municipiului București, la data depunerii cererii.

De asemenea, beneficiarii trebuie să nu fie în proces de lichidare sau faliment până la data de 24 februarie 2022, conform evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului. Pentru persoanele fizice, nu trebuie să existe o decizie definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului până la aceeași dată.

Te-ar putea interesa și: Apicultorii români, în culmea fericirii. Ploile din ultimele săptămâni i-au ajutat să aibă miere din belșug

Printre beneficiarii acestei scheme se numără apicultorii persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, societăți agricole conform Legii nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură, precum și apicultorii persoane juridice.

Cererea de înscriere în program trebuie depusă în termen de 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, iar termenul de plată a ajutorului este stabilit pentru 30 iunie 2024. Această inițiativă reflectă efortul autorităților de a susține industria apicolă și de a compensa pierderile suferite într-un context economic dificil.

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Otrava din mașină. Șoferii riscă să se intoxice cu o substanță cancerigenă
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
SCHIMBAREE pentru toți românii care primesc VOUCHERE
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro