Se dau bani pentru români. În ce condiții poți primi bani de la stat

Se dau bani pentru români. În ce condiții poți primi bani de la stat
Se dau bani pentru români. În ce condiții poți primi bani de la stat Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O veste bună vine de la Ministerul Muncii. Se dau bani pentru români de la stat! Iată în ce condiţii îi pot primi.

Se dau bani pentru români. Anunţul făcut de autorităţi

Violeta Alexandru a anunţat pe Facebook că va propune în următoarea şedinţă de Guvern măsura acoperirii şomajului tehnic de către stat. Acest lucru este valabil pentru angajaţii sănătoşi care îşi pierd temporar locul de muncă din cauza închiderii companiei de către autorităţi în caz de apariţie a unor focare de coronavirus.

Ministrul Muncii a dat ca exemplu o fabrică de confecţii din Brăila, pe care autorităţile locale au închis-o temporar, după ce cei mai mulţi dintre angajaţi au fost fie depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, fie erau contacţi direcţi.

 Se dau bani pentru români. În ce condiții poți primi bani de la stat

Se dau bani pentru români. În ce condiții poți primi bani de la stat Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Angajaţii bolnavi urmează să fie trataţi. Cei sănătoşi, însă, vor merge acasă, până la reluarea activităţii în condiţii optime. Am înţeles că în asemenea situaţii punctuale, când autorităţile judeţene decid măsuri de restricţie, există impact major asupra angajaţilor şi a angajatorilor. Şi am propus o soluţie. Reglementarea care să asigure acordarea de şomaj tehnic pentru angajaţii sănătoşi dar trimişi acasă, în condiţiile închiderii unei companii, va fi pe masa guvernului la următoarea şedinţă, a scris Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii cere responsabilitate şi mare grijă din partea agajatorilor

De asemenea, Ministrul Muncii a declarat că aşteaptă din partea angajatorilor responsabilitate faţă de lucrătorii pe care îi primesc la muncă. Mai mult, a solicitat acestora să adopte măsuri suplimentare de verificare.

Este nevoie de responsabilitate. Managerii cluburilor, fabricilor de confecţii, etc. au responsabilitatea tuturor celor preluaţi în incintă. Susţin revenirea în activitate NUMAI cu asigurarea tuturor măsurilor de protecţie. Angajaţii trebuie să fie sănătoşi pentru a avea randament. Nu vreau să închidem economia. Sunt cea care a văzut presiunea socială pe durata acordării sprijinului guvernamental. Dar responsabilitate pot să vreau.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI