Noul coronavirus provoacă 6 tipuri de COVID-19. Care sunt simptomele

Noul coronavirus provoacă 6 tipuri de COVID-19. Care sunt simptomele
Câte cazuri noi de infectare sunt, de fapt, în România. Nelu Tătaru, reacția care schimbă tot

Experții au constatat că noul coronavirus provoacă 6 tipuri de COVID-19. Fiecare dintre ele este caracterizat de anumite simptome și are legătură cu nivelul de gravitate al infecției. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la King’s College din Londra, după ce au analizat datele dintr-o aplicație utilizată pe scară largă pentru monitorizarea simptomelor de COVID-19, scrie Agerpress.

Noul coronavirus provoacă 6 tipuri de COVID-19. Care sunt simptomele

Tusea, febra și pierderea mirosului sunt adesea evidențiate ca principalele trei simptome ale COVID-19. Durerea de cap, dureri musculare, diaree, oboseală,stare de confuzie, pierderea poftei de mâncare și respirația dificilă sunt alte simptome conform datelor oferite de aplicație.

Care sunt cele 6 tipuri de COVID-19

Studiul care a fost publicat vineri, a descris următoarele 6 tipuri de coronavirus:

  1. O gripă fără febră, cu dureri cu dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, gât inflamat și durere în piept.
  2. O gripă cu febră, durere de cap, pierderea mirosului,tuse,gât inflamat, răgușeală și pierderea poftei de mâncare.
  3. Gastrointestinal cu durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, diaree, gât inflamat, durere pectorală, dar fără tuse.
  4. Nivelul 1 grav, oboseală cu durere de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răgușeală și durere în piept.
  5. Nivelul 2 grav, stare de confuzie cu durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, febră, tuse, răgușeală, gât inflamat, durere pectorală, stare de confuzie, oboseală și dureri musculare.
  6. Nivel 3 grav,abdominal și respirator cu durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, răgușeală, febră, gât inflamat, oboseală, durere pectorală, stare de confuzie și dureri musculare, respirație dificilă, diaree și durere abdominală.
Virus
Noul coronavirus provoacă 6 tipuri de COVID-19. Care sunt simptomele

Îm urma rezultatelor, unele persoane au manifestat simptome mai ușoare, caracteristice unei gripe sau erupții. Pe de o parte alții au avut simptome acute sau chiar au murit. Doctorii ar putea fi ajutați de concluziile acestor experți să preconizeze care dintre pacienții cu coronavirus sunt cei mai expuși și care au nevoie de asistență în spital.