Se dau bani de la stat pentru acești români. Nicolae Ciucă a făcut marele anunț

Se dau bani de la stat pentru acești români. Nicolae Ciucă a făcut marele anunț
Nicolae Ciucă, informații despre banii de la stat oferiți românilor

Nicolae Ciucă a făcut un anunț care o să bucure foarte mulți români! Numeroase persoane au fost afectate de pandemia de coronavirus, ținând cont că mai multe sectoare au avut de suferit. Astfel, s-a aflat că oamenii o să beneficieze de un anumit ajutor din partea statului.

Ce anunț a făcut Nicolae Ciucă. Mulți români o să se bucure

Activitățile economice au fost suspendate sau limitate de-a lungul timpului din cauza pandemiei de coronavirus. Nicolae Ciucă a anunțat că românii care se confruntă cu respectivele probleme la locul de muncă o să beneficieze de șomajul tehnic pentru ca anumite sectoare să fie susținute.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern vom adopta o Ordonanţă de Urgenţă prin care vom reintroduce acordarea şomajului tehnic şi reglementarea de noi măsuri de protecţie socială pentru angajaţi, astfel încât să asigurăm păstrarea locurilor de muncă şi desigur susținerea unor sectoare economice.

Această măsură se introduce în contextul interzicerii şi suspendării sau limitării activităţilor economice din cauza epidemiei de COVID-19.”, a explicat Nicolae Ciucă.

Care sunt românii care o să beneficieze de bani

Ajutorul o să fie acordat datorită asigurărilor de șomaj până la data de 31 martie 2022. Cei care o să beneficieze de acești bani din partea statului sunt românii care au avut contractul de muncă suspendat pe perioada stării de alertă. Nicolae Ciuca a explicat cum este acordată indemnizația.

„Practic, vorbim de acordarea unei indemnizaţii în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.”, a mai declarat acesta.

Marius Budăi, anunț despre indemnizații

Recent, Marius Budăi anunța că se dorește ca aceste măsuri de sprijin să fie prelungite până la data menționată mai sus.

„Cetățenii trebuie să știe, mediul privat, angajatorii și angajații că ne dorim să prelungim aceste măsuri de sprijin pentru angajați și pentru angajatori, dar și pentru anumite categorii profesionale care lucrează în domenii în care se suspendă sau se limitează activitatea din cauza situației pandemice.

Vrem să prelungim aceste măsuri până la data de 31 martie 2022. Bineînțeles, dacă va fi nevoie vom discuta şi de o altă prelungire în funcție de situația pandemică din ţară.”, declara Marius Budăi, la Antena 3.

Românii care au avut contractul de muncă suspendat o să beneficieze de 75% din salariul de bază. În anul 2020, această măsură era printre primele adoptate de Guvern, ținând cont că mulți angajatori și angajați au fost loviți crunt de către pandemia de coronavirus.