Se dau bani de la stat. Cum beneficiază sute de mii de tineri

Se dau bani de la stat. Cum beneficiază sute de mii de tineri
Se dau bani de la stat. Cum beneficiază sute de mii de tineri

Se dau bani de la stat, sume de care vor beneficia sute de mii de tineri. Statul a sărit în ajutorul românilor și oferă bani europeni pentru mii de persoane. Proiectul este derulat de către Ministerul Tineretului.

Statul dă bani pentru tineri. Cum pot beneficia sute de mii de români

Tinerii care nu lucrează sau nu au ajutor de șomaj, care practic trăiesc din banii părinților sau muncesc la negru ar putea beneficia de un proiect pe bani europeni pentru a-i ajuta să se integreze social. Proiectul este derulat de Ministerul Tineretului și Sportului. Decizia a venit după ce statisticile arată că unul din cinci tineri trăiesc din banii părinților.

E vorba de tinerii care nu sunt nici la școală, nici nu urmează o formă de ucenicie sau educație non-formală și nici nu sunt pe piața muncii, pentru că ei nici măcar nu iau șomaj. Nu am nici venituri sau au venituri la negru”, a spus Andra Costache, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Se dau bani de la stat. Cum beneficiază sute de mii de tineri
Se dau bani de la stat. Cum beneficiază sute de mii de tineri

Tinerii care trăiesc din banii părinților vor face parte din program

Astfel, tinerii care stau pe banii părinților pot intra și ei în termenii programului, aceștia fiind invizibili de către autorități. ”Da și asta e o variantă. Mai mult decât atât, problema cea mai mare cu acești tineri e faptul că ei nu sunt înregistrați. Deci practic vorbim de o categorie a tinerilor invizibili”, a mai spus Andra Costache.

Proiectul va fi o provocare pentru autorități care vor trebui să gestioneze tineri care nu au fost încadrați nicăieri. ”Va fi o provocare să putem gestiona un tânăr care nu a fost încadrat nicăieri să își poată înființa o afacere și să și o țină pe picioare.

Câți tineri vor beneficia de acest program

Acest proiect îl vom face la nivel regional, adică practic vom avea şapte proiecte, inclusiv zona de București-Ilfov, iar pe zona de sud-est, care știm foarte bine că este o zonă destul de săracă și foarte mulți tineri pleacă spre alte orașe mai mari, vom avea punctul central de lucru în Galați”, spune Andra Costache.

De acest proiect ar trebui să beneficieze circa 7.000 de rineri, câte 1.000 pentru fiecare regiune. Doasr pentru zona de sud-est sunt disponibile circa 4 milioane de euro, potrivit Ministerului Tineretului și Sportului.