Se dau 300 de lei pentru fiecare copil sportiv. Klaus Iohannis a semnat legea

Se dau 300 de lei pentru fiecare copil sportiv. Klaus Iohannis a semnat legea
Klaus Iohannis a semnat legea: fiecare copil sportiv primește 300 de lei

Părinții laudă intens inițiativa autorităților. Klaus Iohannis a semnat o lege potrivit căreia fiecare copil care practică un sport la un club specializat să primească suma de 300 de lei.

Klaus Iohannis a semnat legea: fiecare copil sportiv primește 300 de lei

Veste foarte bună pentru părinți și copii! Micuții care s-au înscris pentru prima dată la un club sportiv până la data de 30 noiembrie 2020 pot să primească vouchere în valoare de 300 de lei. Acesta vine în scopul încurajării și sprijinirii acestora pentru practicarea sportului de performanță, arată legea care a fost promulgată în cursul zilei de vineri de către președintele României – act normativ care aprobă OUG 176/2020.

Suma a fost indicată în cadrul unui anunț publicat anul trecut pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului și este oferit copiilor născuți în perioada cuprinsă între 01.01.2005 – 31.12.2014 care s-au legitimat pentru prima dată la un club sportiv deținător de certificat de identitate sportivă în perioada 8 septembrie – 30 noiembrie 2020. Guvernul anunța în trecut intenția de a acorda 30.000 de vouchere cu suma menționată.

Ce mai prevede inițiativa?

„Astăzi, Guvernul a adoptat, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea unui sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. Este o intervenţie urgentă în favoarea creşterii şi motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, organizat, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor şi entităţilor sportive din România, în primul rând pentru a forma o viitoare generaţie de sportivi.

Din păcate, cifra copiilor care practică sport în regim legitimat şi organizat este mai mică decât nevoia sportului românesc.
Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă”
Ionuț Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului între 2019-2020

Fostul oficial a mai adăugat că România ocupă un loc neonorant în ceea ce privește obezitatea infantilă și această inițiativă vine să îi sprijine pe părinții care își îndrumă copiii spre mișcare. Tot în program apare și„construirea/modernizarea unui număr de 100 de terenuri multifuncționale și anexe pentru handbal, baschet, volei și tenis cu dimensiuni standardizate.”

De asemenea, sunt prevăzute „lucrări de modernizare și dotarea cu echipamente specifice pentru palatele și cluburile elevilor și copiilor, cluburile sportive școlare, în valoare de 97 milioane de lei”, informează Agerpres.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI