Se dau 100.000 de euro pentru acești români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau 100.000 de euro pentru acești români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Cum pot să primească românii 100.000 de euro

Mulți români pot să primească o sumă care ajunge la valoarea de 100.000 de euro dacă se înscriu într-un anumit program. Totuși, ei trebuie să îndeplinească anumite condiții. Numeroși doritori s-au grăbit să se înscrie pentru a beneficia de ce se oferă.

Ce trebuie să facă românii care vor să primească 100.000 de euro

Sunt oferiți bani prin fonduri europene prin universități și asociații care o să organizeze cursuri de antreprenoriat pentru tineri. Astfel, doritorii pot să vină cu orice fel de idee de afacere, fără a ține cont de domeniu. Mulți se pot îndrepta către turism, sănătate sau procesarea alimentelor.

Programul finanțat cu bani europeni vine în ajutorul studenților care vor să își deschidă o afacere. Nu mai puțin de 17 universități și 48 de asociații s-au înscris în acest proiect. Numeroși studenți au venit cu o mulțime de idei îndrăznețe, în speranța că o să primească fonduri pentru ce vor să facă.

„Ideea mea este pe partea de agroturism. Este o casă tradițională pe care aș vrea să o reconstitui, dar să îi las acea autenticitate.

Să le ofer turiștilor experiența vieții de Bucovina.”, a transmis una dintre studentele care au venit cu o idee îndrăzneață, Iulia, potrivit stirileprotv.ro.

Ce trebuie să afle studenții despre program

Cei care sunt acceptați în respectivul program pot să urmeze cursuri de antreprenoriat. Ulterior, ei o să fie îndrumați de către specialiști pentru a construi un plan de afaceri. Mulți tineri au fost atrași de acest proiect ambițios, care poate să le schimbe viața pentru totdeauna.

„Le creăm un background în domeniul antreprenoriatului, o formare și le arătăm că orice idee, cât de îndrăzneață ar fi, poate fi o idee de afaceri și poate să le schimbe viața și să îi transforme din angajați în angajatori.”, a explicat Prof. univ. dr. ing. Carmen Lungu, prorector TUIAȘI.

Ce pot să facă tinerii care se înscriu în program

De asemenea, există tineri care au intrat în program în urmă cu doar câțiva ani. Printre ei se numără Robert Zamisnicu, care a lansat o cooperativă agricolă în Iași. Acesta cultivă legume și pepeni pe 50 de hectare, iar, în urmă cu 2 ani, el a primit 80.000 de euro pentru ca afacerea lui să fie digitalizată.

„Principalul nostru scop este să eliminăm intermediarii și să ajungem în marile supermarketuri. Ne-am făcut site, pagină de Facebook, Instagram.”, a spus antreprenorul Robert Zamisnicu.

Astfel, cei care își doresc să primească bani pentru a porni o afacere pot să profite și să se înscrie în respectivul program, venind cu o idee inedită. Acesta se desfășoară în perioada ianuarie 2022 – decembrie 2023. El are, pentru început, 20 de milioane de euro, însă fondurile pot să fie suplimentate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI