Se cere schimbarea de urgență a lui Ludovic Orban. Decizia finală, la mâna lui Iohannis

Se cere schimbarea de urgență a lui Ludovic Orban. Decizia finală, la mâna lui Iohannis
Se cere schimbarea de urgență a lui Ludovic Orban. Decizia finală, la mâna lui Iohannis. Sursa foto: stiriletransilvaniei.ro

Membri importanți ai PNL şi președintele Klaus Iohannis vor avea o întâlnire astăzi, la orele 17.00, la Vila Lac. Unele surse politice susțin că tema întâlnirii ar fi rectificarea bugetară, însă ar putea fi luată în discuţie şi activitatea Guvernului Orban, în contextul în care unele persoane din PNL ar vrea schimbarea premierului şi a echipei sale de la Palatul Victoria.

Se vrea schimbarea de urgență a lui Ludovic Orban din funcție. Klaus Iohannis are decizia finală

Anumite persoane din PNL ar vrea schimbarea actualului Guvern, scrie adevarul.ro. Această temă ar putea fi tranșată astăzi în întâlnirea care va avea loc începând cu ora 17:00 la Vila Lac. La întâlnire participă președintele Klaus Iohannis și mai mulți membri de vază din PNL. ASstfel, decizia schimbării actualului Guvernu ar putea fi luată de președintele Klaus Iohannis, care ar fi pus să aleagă între Ludovic Orban și tabăra formată în jurul lui Rareş Bogdan.

Miniştrii PNL, o parte a conducerii PNL, dat și mai mulţi primari sunt aşteptaţi la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis. La întrunire vor fi luate în discuție mai multe subiecte. Printre acestea, rectificarea bugetară, dar și activitatea actualului Guvernului.

Se cere schimbarea de urgență a lui Ludovic Orban. Decizia finală, la mâna lui Iohannis
Se cere schimbarea de urgență a lui Ludovic Orban. Decizia finală, la mâna lui Iohannis

Rareș Bogdan vrea să fie premierul României

În PNL s-a conturat un curent care consideră că guvernul Ludovic Orbanar trebui schimbat. Această parte a PNL crede că este necesar un nou suflu adus la Palatul Victoria. Acest nou Guvern ar trebui să impună un program de relansare economică şi o reformă profundă a administraţiei, care să aibă ca punct central digitalizarea acesteia, precum și o relaţionare mai uşoară cu cetăţeanul.

Această grupare este formată în jurul europarlamentarului Rareş Bogdan. Acesta a avut în ultimele săptămâni mai multe atacuri la adresa unor apropiaţi ai premierului Ludovic Orban. Mai mult, Rareş Bogdan nu neagă faptul că ar vrea să fie prim-ministru României.

Klaus Iohannis trebuie să facă alegerea

Astfel, direcţia partidului şi a guvernării e aşteptată să fie dată de președintele Klaus Iohannis. El va trebui să aleagă între Guvernul lui Orban și un nou premier din tabăra membrilor tineri ai PNL.

Tensiunile din partid sunt așteptate să fie rezolvate în perioada următoare pentru a fi clar cu cine va merge în alegeri, PNL.