Scurgere de date la Facebook. Datele personale a milioane de utilizatori, scoase la vânzare

Scurgere de date la Facebook. Datele personale a milioane de utilizatori, scoase la vânzare
Scurgere uriasa de date de la Facebook

Scurgere de date la Facebook. Datele personale a milioane de utilizatori, scoase la vânzare. Au fost expuse date din nu mai puțin de 100 țări. Ce se întâmplă, citiți în articolul de mai jos.

Scurgere imensă de date la Facebook. Datele a sute de milioane de oameni au ajuns în mâinile kackerilor

A fost descoperită o scurgere de date uriașă la Facebook, scrie playtech.ro. Datele personale a nu mai puțin de 533 de milioane de utilizatori au fost scoase la vânzare. 

În urmă cu aproximativ doi ani, compania Facebook a avut o scurgere de date despre care s-a aflat abia la începutul anului. Colecția de date cuprinde numere de telefon, ID de Facebook, nume și prenume, localizare, date de naștere, adrese de mail. Detaliile scurerii de date au fost oferite în ianuarie de Alon Gal, director tehnic la Hudson Rock, o firmă de securitate cibernetică.

Datele scurse de la Facebook, disponibile gratuit

În prezent, Alon Gal spune că toate datele sunt disponibile gratuit. Până acum puteau fi luate contra cost, însă la un preț deloc imposibil de plătit. De asemenea, Bloomberg notează că Facebook a rezolvat problema în august 2019, însă  asta nu înseamnă că datele ajunse online mai pot fi cumva recuperate sau că atacatorii cibernetici pot fi opriți să nu le folosească.

Printre țările cele mai afectate de scurgerea de date personale se regăsesc Egiptul (46 milioane de utilizatori Facebook), Italia (35 de milioane), SUA (32 de milioane de utilizatori Facebook), Marea Britanie (11 milioane), Rusia (aproape 10 milioane). Din fericire, România nu figurează pe listă, dar asta nu înseamnă că nu au fost afectați și utilizatori din țara noastră.

Ce poți face cu 20 de dolari

În ianuarie anul acesta, subiectul a revenit în actualitate după ce un infractor cibernetic a creat un bot de Telegram care îți caută numerele de telefon pe baza ID-ului de Facebook sau invers. Astfel, pentru 20 de dolari poți obține informații despre numărul și utilizatorul respectiv, date suficiente pentru comiterea unor fraude online.

Și cu toate astea, chiar dacă pachetul de date este considerabil, compania Facebook nu a pierdut și parolele asociate conturilor. A fost însă un an dificil pentru companie. Încă din ianuarie a fost în centrul atenției din cauza schimbării pregătite pentru platforma WhatsApp. În prezent, accesul atât de facil la milioane de numere de telefon arată, pentru încă o dată, cât de puțină încredere poți avea în companie și în rețeaua de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI