Donald Trump, lovitură pentru Twitter și Facebook. Cum îi poate lăsa fără utilizatori

Donald Trump, lovitură pentru Twitter și Facebook. Cum îi poate lăsa fără utilizatori
Planurile lui Trump au fost anunțate pe măsură ce companiile de socializare se confruntă cu o săptămână critică la Washington

Un consilier de top al fostului președinte Trump a confirmat că acesta își construiește propria rețea socială. Decizia vine după ce marile companii tehnologice i-au suspendat conturile în urma atacurilor de la Capitol din 6 ianuarie. Cu alte cuvinte, fostul președinte Trump se întoarce pe rețelele de socializare în câteva luni cu propria sa platformă.

Trump își dechide propria platformă de socializare

Fostul președinte Donald Trump revine pe rețelele de socializare. De această dată cu propria rețea, a declarat duminică un purtător de cuvânt al lui Trump pentru Fox News.

Jason Miller, consilier și purtător de cuvânt pentru campania din 2020 a lui Trump, i-a spus lui Howard Kurtz la „MediaBuzz” că Trump se va „întoarce pe rețelele sociale probabil în aproximativ două sau trei luni”. El a adăugat că întoarcerea lui Trump va fi cu „propria sa platformă” care va atrage „zeci de milioane” de noi utilizatori și „va redefini complet jocul”.

”Acesta este ceva care cred că va fi cel mai tare bilet în rețelele de socializare. Va redefini complet jocul și toată lumea va aștepta și urmări să vadă ce face președintele Trump, dar va fi pe propria sa platformă.”, a spus Jason Miller.

Anunțul vine după ce Trump a fost suspendat definitiv de Twitter și alte platforme sociale, cum ar fi Facebook. Decizia a venit în urma incitării sale la revoltele din 6 ianuarie. Atunci sute de susținători ai lui Trump au asaltat clădirea Capitolului, lăsând în urma lor cinci oameni morți.

După interzicerea lui Trump pe Twitter, Jared Kushner, ginerele și consilierul fostului președinte, a intervenit atunci când alți asistenți au încercat să-l aducă pe Trump pe platforme de socializare marginale precum Parler și Gab.

”Noua platformă va fi mare”

Miller a prezis că noua platformă va fi „mare” odată ce va fi lansată. Fostul consilier a mai sugerat că va aduce zeci de milioane de oameni către noul serviciu. El a mai spus că Trump a avut întâlniri la Mar-a-Lago cu privire la proiect.

Numeroase companii s-au adresat fostului președinte pentru dezvoltarea acestui proiect, mai spune consilierul. Decizia lui Trump de a-și construi propriul serviciu indică dorința acestuia de a nu mai depinde de Twitter, Facebook, etc.

Trump a fost în mare măsură marginalizat de când Twitter l-a interzis definitiv în urma revoltelor din 6 ianuarie. YouTube și Facebook au suspendat conturile lui Trump. Dar au lăsat deschisă posibilitatea ca acesta să revină la serviciile lor.

Comitetul independent de supraveghere al Facebook a acceptat cazul lui Trump și va lua o decizie obligatorie în următoarele săptămâni cu privire la posibilitatea de a reveni pe platformă. CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, a declarat că Trump va rămâne suspendat până când compania va putea stabili că riscul violenței a scăzut.

De atunci, Trump și-a trimis mesajele în mare parte prin comunicate de presă. Astfel fostul președinte le-a oferit organizațiilor de știri mult mai multă discreție, mai ales cu privire la momentul în care să-și amplifice mesajul. De asemenea, el a oferit interviuri pe programe de știri care sunt prietenoși cu politicile sale.

Construirea unei noi rețele sociale nu va fi ușoară

Trump a tachinat anterior planurile pentru propria rețea de socializare în ianuarie. Atunci experții declarau pentru The Technology 202 că va fi un efort costisitor și consumator de timp.

Chiar dacă ar lansa cu succes serviciul, i-ar fi practic imposibil să-și recapete amploarea de care se bucura odată pe rețelele sociale de masă, care sunt folosite de sute de milioane de oameni din întreaga lume.

El avea aproape 90 de milioane de adepți pe Twitter în momentul suspendării sale, iar pagina sa inactivă de Facebook are 32 de milioane de „aprecieri” și 35 de milioane de adepți.

”Twitter i-a dat acces la fiecare reporter din țară și abilitatea de a trage libs-urile și de a primi știri prin cablu în câteva minute. Nu cred că ar obține asta pe propria rețea socială. Ar fi o cameră de ecou doar a susținătorilor săi.”, declară un consultant de comunicare care a lucrat anterior pentru Facebook, Twitter și Google, conform WashingtonPost.

 

Planurile lui Trump au fost anunțate pe măsură ce companiile de socializare se confruntă cu o săptămână critică la Washington

 

Miller și-a făcut anunțul cu doar câteva zile înaintea unui eveniment foarte important. Directorii executivi ai Facebook, Google și Twitter sunt martori în fața Comitetului pentru Energie și Comerț al Casei.

Va fi prima apariție a directorilor social media de la atacurile de la Capitol. Comitetul condus de democrați a declarat că audierea se va concentra pe proliferarea dezinformării pe platformele lor.

Va fi, de asemenea, prima ocazie a republicanilor de a discuta în mod direct cu privire la deciziile lor de a suspenda conturile lui Trump, care au reaprins afirmațiile companiilor tehnologice care erau prea puternice și părtinitoare împotriva conservatorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI