Școlile din Ilfov care trec în online. DSP a publicat lista completă

Școlile din Ilfov care trec în online. DSP a publicat lista completă
Care sunt școlile care trec în regim online? Iată detaliile oferite de autorități

Ce se întâmplă cu școlile din Ilfov? Autoritățile vin cu un mesaj extrem de important pentru părinți și elevi. Ce trebuie să ia la cunoștină cu toții? Care sunt instituțiile care renunță la predarea fizică?

Școli din Ilfov care trec în online: detalii de ultimă oră

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a recomandat tuturor școlilor din județ să treacă la regimul cu predare online. DSP a venit cu acest anunț după ce incidența cazurilor COVID-19 a trecut de 15 la mia de locuitori. Localitățile din Ilfov domină topul urban al incidenței cazurilor COVID-19. În Bragadiru s-a înregistrat recent o incidență de 19.42%.

Teodor Negulescu, directorul DSP, spune că urmează să fie trimisă o adresă tuturor școlilor din județ prin care se solicită trecerea exclusiv în mediul online, transmite Antena 3.

Conform acestuia, solicitarea va fi ca până la finele acestei săptămâni să fie suspendate cursurile cu prezență fizică. Teodor Negulescu a mai precizat că nu va propune deocamdată carantinarea județului Ilfov.

Prefectura a anunțat că în cursul zilei de 12 octombrie a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea 191./12.10.2021 prin care un liceu din Buftea a renunțat la predarea fizică.

„Începând cu data de 13 octombrie 2021, pentru o perioadă de 14 zile se aprobă scenariul de funcționare, conform art. 6 alin (2) din Ordinul comun – Ministerul Educației (nr. 5338/01.10.2021) și Ministerul Sănătății (nr. 2015/01.10.2021), pentru Liceul «Dumitru Dumitrescu-Buftea».

Directorul unității de învățământ menționată mai sus va asigura punerea în aplicare a prevederilor Hotărârii CJSU Ilfov nr. 191/12.10.2021”, arată Instituția Prefectului Ilfov.

Alte unități de învățământ care au trecut în scenariul online

Școala Gimnazială nr.2 – Voluntari
Școala Gimnazială nr.2 – Tamași Corbeanca
Școala Gimnazială nr.1 – Tunari
Grădinița nr. 1 – Snagov
Localitățile din Ilfov domină topul urban al incidenței
Cele mai mari incidențe înregistrate în mediul urban:

Bragadiru, Ilfov – 19,42 ‰
Popești-Leordeni, Ilfov – 17,52 ‰
Voluntari, Ilfov – 17,28 ‰
Otopeni, Ilfov – 16,16 ‰
Videle, Teleorman – 15,33 ‰
Măgurele, Ilfov – 14,92 ‰
Buftea, Ilfov – 12,90 ‰
Timișoara, Timiș – 12,70 ‰
Pantelimon, Ilfov – 12,66 ‰
Gătaia, Timiș – 12,45 ‰

Anunțul președintelui de la începutul anului școlar 2021-2022

„Pentru a asigura o educaţie de calitate pentru cât mai mulţi dintre elevi, deşi criza sanitară nu s-a încheiat încă, este motivul pentru care şcolile se vor deschide pe 13 septembrie şi vor funcţiona cu prezenţa fizică a tuturor preşcolarilor şi elevilor, bineînţeles, cu respectarea strictă a normelor de protecţie: mască, distanţare, aerisirea sălilor de curs.

Câtă vreme incidenţa din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate rămâne sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori vom avea toţi copiii în sălile de clasă, dacă se depăşeşte acest prag, şcolile trec în online în respectiva localitate”, a spus Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI