Școli, închise de la căldură: ce fac oamenii din cauza caniculei din Europa

Administrația Națională de Meteorologie anunță caniculă!

Mai multe țări din Europa, printre care și România, suferă în această perioadă din cauza unui val extrem de caniculă. Riscurile la care suntem supuși nu sunt deloc neglijabile.

Europa trece printr-un val de căldură foarte mare în această săptămână. Mai multe țări încearcă să caute soluții pentru a ajuta vârstnicii și copii să treacă cu bine peste această perioadă. În Franța, zeci de școli au început să fie închise începând de miercuri din cauza temperaturilor ridicate. Partea tristă este că astăzi, sunt șanse mari ca mercurul termometrelor să urce și mai sus.

Se estimează că mai multe regiuni din Europa vor înregistra temperaturi de 40 de grade astăzi, 27 iunie 2019. În Franța, cele mai mari probleme s-au înregistrat în regiunea Essonne, la sud de Paris. Autoritățile au închis aproximativ 50 de școli în zonă, din cauza faptului că nu sunt dotate cu aer condiționat. Aceleași măsuri sunt anunțate pentru zilele următoare în Val-de-Marne și Seine-et-Marne, de lângă paris.

Fenomenul meteorologic este similar și în alte părți ale Europei. În zilele următoare, în nord-estul Spaniei, mercurul din termometre va urca la peste 45 de grade celsius. În Germania și Italia temperaturile se vor menține sub 40 de grade Celsius. Elveția este de asemenea lovită de un val de căldură, dar autoritățile au insistat că școlile să rămână deschise, deoarece părinții care lucrează nu pot avea grijă de copiii lor în timpul zilei.

În Paris și Lyon, autoritățile au anunțat restricții de circulație pentru mașinile cu un grad ridicat de poluare. Acestea nu vor mai avea voie să circule pe raza importantelor orașe franceze, dacă nu sunt electrice sau hibrid. Ei speră ca un număr mai mare de persoane să opteze pentru transportul public. Conform specialiștilor în meteorologie și hidrologie, problemele din această perioadă sunt provocate de un val de aer cald care provine din zona deșertului Sahara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI