Școala din Hațeg construită de la zero cu fonduri europene. Dovada clară că și în România se poate, dacă se vrea

Școala din Hațeg construită de la zero cu fonduri europene. Dovada clară că și în România se poate, dacă se vrea
Școala din Hațeg construită de la zero cu fonduri europene. Dovada clară că și în România se poate, dacă se vrea

De anul viitor, elevii din orașul Hațeg vor avea, potrivit ADR Vest, o nouă școală gimnazială. Construirea acesteia a fost posibilă cu ajutorul fondurilor europene.

Școală nouă pentru elevii din Hațeg

În orașul Hațeg, o nouă școală este construită pentru elevi cu ajutorul fondurilor europene. Noua unitate de învățământ va avea două corpuri, unul aferent școlii, iar celălalt, o sală de sport.

Primul corp va găzdui 18 săli de clase, destinate copiilor din clasa I-VIII. Mai mult de atât, școala va fi dotată cu laboratoare, o bibliotecă, sală de mese, spații didactice și multe altele pentru ca elevii să poată învăța în condiții cât mai bune.

„Primul corp de clădire este conceput să adăpostească 18 săli de clasă, destinate elevilor din clasele I-VIII. În plus, şcoala va fi dotată cu laboratoare de diferite specialităţi; o bibliotecă cu sală de lectură; o sală de mese în sistem catering; o sală multifuncţională cu facilităţi necesare pentru derularea programului Şcoala după şcoală; spaţii didactice; săli pentru departamentul administrativ şi cu funcţii specifice auxiliare activităţii şcolare”, a informat Agenţia de Dezvoltare Regională Vest.

Investiția totală a proiectului se ridică la suma de 18 milioane de lei. Dintre aceștia, 17,6 milioane de lei provin din fonduri europene nerambursabile. Acestea au fost accesate de primărie cu ajutorul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 mai 2022.

Școală ultramodernă cu condiții excelente pentru elevi și profesori

O clădire modernă care se diferențiază față de celelalte a fost construită într-un cartier din Târgoviște. Este vorba despre școala numărul 8 din oraș, care a fost construită recent. Unitatea școlară a fost construită din fonduri europene.

„Chiar zilele trecute am finalizat un proiect european la care noi ţinem foarte mult, este vorba de o modernizare, o reabilitate şi o extindere la o şcoală, şcoala nr 8 din Târgovişte sau şcoala Mihai Viteazul, un proiect de peste 18 milioane de lei, proiect în urma căruia, copiii, cadre didactice, beneficiază de condiţii excelente. Am mărit numărul de clase de la 22, la 36, iar în contextul pandemiei ne ajutat foarte mult. De asemenea, am mărit sala de sport, am construit o bază sportivă, am făcut o sală de festivităţi, am reabilitat integral clădirea existentă”, a spus primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Acum, școala beneficiază de laboratoare moderne, dotate aparatură de ultimă generație, destinate disciplinelor care au nevoie de astfel de lucruri. Există un laborator de fizică-chimie, un laborator de informatică cu 30 de stații. Cu ajutorul acestora, profesorii își pot desfășura orele cu ușurință, având în dotare aparatură de ultimă generație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI