Schimbări majore la Lidl, Kaufland, Penny și Mega Image. La ce oră se închid magazinele de azi, 25 octombrie

Schimbări majore la Lidl, Kaufland, Penny și Mega Image. La ce oră se închid magazinele de azi, 25 octombrie

De astăzi, 25 octombrie, intră în vigoare noile restricții decise prin Hotărârea nr.91, dată vineri de autorități. Odată cu aceste noi restricții majoritatea comercianților, precum Lidl, Kaufland, Penny, etc., vor fi obligați să-și adapteze orele de program ca atare. Astfel că, începând de astăzi, majoritatea magazinelor se vor închide la o anumită oră.

De astăzi intră în vigoare noile restricții

Vineri 22 octombrie CNSU anunța noua Hotărâre nr.91, hotărâre prin care se  instaurează noile restricții la nivel național. Conform acestora, ca urmare a incidenței mari de noi infectări, s-au impus măsuri de izolare și carantinare, în unele zone. În același timp accesul persoanelor nevaccinate și fără a avea un certificat verde covid este restricționat în spațiile închise.

Tot prin aceeași hotărâre luată vineri, începând cu ora 22 deplasarea pe timp de noapte este restricționată, vizați fiind tot cei care nu sunt vaccinați, netrecuți prin boală și fără a avea certificatul verde. Restricția de circulație pe timpul nopții este între ora 22:00 și ora 5:00 dimineața. Excepție fac cei cu certificat verde sau cei care se deplasează strict în interes de serviciu.

Masca de protecție a devenit obligatorie pentru toată lumea, indiferent de spațiile în care ne aflăm, școlile au intrat într-o vacanță prelungită de 2 săptămâni, iar evenimentele private, precum și spectacolele de teatru, proiecțiile de film în sălile de cinema, barurile, cluburile, etc. vor fi închise sau cu doar 30% acces, dar nu fără masca de protecție.

Se schimbă orarul magazinelor

Având în vedere noile prevederi din Hotărârea 91/22.10.2021, efectele acestor restricții se vor regăsi și în orele de program ale hipermarketurilor, supermarketurilor și a magazinelor în general. Retaileri, precum Lidl, Kaufland, Cora, Mega Image, Penny, Profi, Auchan, Carrefour, sunt obligați să-și schimbe orele de program, la nivel național.

Așa se face câ începând de astăzi toate magazinele de tip supermarket, hipermarket, din rețeaua națională a retailerilor Lidl, Kaufland, Cora, Mega Image, Penny, Profi, Auchan sau Carrefour, vor afișa noul orar, acesta fiind între orele 6:00 dimineața și 21:00, seara. După ora 22:00 niciun magazin nu va mai fi deschis, nici cele care funcționau, în mod normal, 24 de ore din 24, ca urmare a acestor restricții.

Noile restricții se aplică la nivel național, mai ales acolo unde incidența ratei de infectare este în creștere, trecând de 6 la mia de locuitori. Și cum deja sunt mai multe orașe mari, inclusiv Capitala, unde incidența ratei de infectare este mult peste 6, noile restricții se vor impune, autoritățile locale putând chiar să decidă închiderea și carantinarea localității dacă este cazul, dar numai ca ultimă măsură de urgență.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI