Schimbări majore în Codul Rutier. Amenzi de 2.900 de lei pentru această greșeală și permisul suspendat pentru șoferi

Schimbări majore în Codul Rutier. Amenzi de 2.900 de lei pentru această greșeală și permisul suspendat pentru șoferi
Schimbări majore în Codul Rutier

Sunt schimbări majore în Codul Rutier. Sunt prevăzute amenzi de 2.900 de lei pentru o anumită greșeală, iar permisul suspendat. Astfel, agenții de la Rutieră doresc ca în următoarele luni să înăsprească sancțiunile și să introducă amenzi noi. Iată pentru ce anume vor fi aplicate.

Schimbări majore în Codul Rutier

Poliția cere pedepse mai mari pentru șoferii ce încalcă legea în trafic. Se dorește ca în următoarele luni să se înăsprească sancțiunile pentru aceia care depășesc limita de viteză și se dorește și introducerea de noi amenzi pentru șoferii agresivi în trafic.

Prin urmare, acei șoferi care nu vor conduce în mod civilizat ar urma să fie amendați chiar și cu suma de 2.900 de lei, dacă Poliția reușește să schimbe Codul Rutier. De menționat este că pentru prima dată apare sintagma de „conducere agresivă”. Sunt vizate, de asemenea, și sancțiuni mai dure și pentru șoferii vitezomani. La ora actuală, șoferii pot rămâne fără permis vreme de 90 de zile. dacă depășesc limita de viteză cu 50 de kilometri la oră.

Noul cod rutier ar veni, totodată, și cu încă un prag de viteză. Decizia aceasta vine după ce România și-a menținut ultimul loc în topul european la capitolul siguranță rutieră.

„Pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 70 de kilometri se atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 120 de zile.” a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR.

Când ar putea intra în vigoare Noul Cod Rutier

Mai mult, se vor fi înăspri şi pedepsele pentru neacordarea de prioritate sau pentru depăşirea ilegală. Iar dacă până acum, şoferii puteau să rămână fără permis pentru 30 de zile, Conform noului cod rutier, aceştia ar rămâne pietoni vreme de 2 luni.

„Definim sintagma agresivitate în trafic. Nu a fost definită până acum, o mare problemă. O definim acum. Este suficient? Este foarte puţin. O componentă esenţială este infrastructura. Cum ne putem uita noi în ochii familiilor care şi-au pierdut apropiaţii în accidentele de trafic rutier când noi în 2021 nu avem o strategie de siguranţă rutieră” a declarat Cătălin Codescu, membru al asociaţiei victimelor din accidente rutiere, potrivit Digi24.

De precizat este că Noul Cod Rutier ar putea să intre în vigoare până la sfârşitul anului. În ultimul an, pe șoselele patriei au murit peste 1.600 de oameni. Spre comparație, țara Spania cu o populație aproape de trei ori mai mare, are mai puțini decedați în accidente rutiere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI