Cod Rutier. Noi interdicții propuse pentru șoferi. Amenzile pot ajunge la 1.160 lei

Cod Rutier. Noi interdicții propuse pentru șoferi. Amenzile pot ajunge la 1.160 lei
Ce amenzi ar putea să plătească șoferii din România. Noi interdicții au fost propuse

Două propuneri legislative aduc vești cu privire la anumite interdicții pentru șoferii din România! Aceștia ar putea să scoată foarte mulți bani din buzunar dacă ele o să fie adoptate de Parlament și promulgate de către președinte. Toți conducătorii auto trebuie să afle ultimele detalii.

Anunț nou pentru șoferi. Ce interdicții au fost propuse

Inițiatorul unui proiect de lege înregistrat la Senat destul de recent cere o procedură de urgență. Acesta se referă la pedepsele cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între o lună și un an și amenzile pe care ar putea să le primească persoanele care fac orice modificare asupra kilometrajului unei mașini.

Mai exact, atât cei care modifică kilometrajul, persoanele care pun spre vânzare mașini care prezintă kilometrajul modificat sau cu defecte, dar și cei care cer modificarea kilometrajului, ar săvârși infracțiuni, iar aceste fapte ar duce la plata unor amenzi usturătoare sau la închisoare.

De asemenea, acesta nu este singurul proiect prin care parlamentarii vor să aducă schimbări pentru șoferii din România. Accidentele rutiere sunt des întâlnite, așa că o propunere legislativă pentru siguranța tuturor celor care circulă pe drumurile publice din România a fost făcută.

Ce trebuie să știe șoferii din România. Ce mașini ar putea să fie interzise

Inițiatorii unui proiect de lege aflat la începutul traseului legislativ au arătat că accidentele produse de mașini cu volan pe dreapta depășesc 10% din totalul accidentelor rutiere pe an, potrivit Aleph News. Cu acestea fiind spuse, propunerea ar avea ca scop interzicerea acestor vehicule de pe drumurile publice.

Mai exact, parlamentarii vor să crească siguranța rutieră din România, astfel că singurele excepții de la măsura gândită ar fi mașinile utilitare, dar și cele istorice. Cei care conduc astfel de mașini ar fi nevoiți să se gândească de două ori la achiziția lor dacă propunerea o să fie adoptată de Parlament.

Ce amenzi ar putea să plătească șoferii

În cazul în care propunerea legislativă o să fie promulgată de președinte după ce trece de Parlament, cei care o să conducă mașini cu volan pe dreapta ar putea să scoată din buzunar mulți bani pentru a plăti amenzi. Sumele nu sunt deloc mici dacă vehiculele circulă pe drumurile publice din țară.

Șoferii români riscă amenzi din clasa a III-a de sancțiuni, adică de la șase la opt puncte amendă. În cazul în care mașinile cu volan pe partea dreaptă înmatriculate în țara noastră o să fie interzise, cei care circulă cu asemenea autoturisme ar putea să plătescă între 870 de lei și 1.160 de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI