Schimbarea uriașă anunțată de Netflix. Mulți utilizatori vor fi interziși

de: Ștefan R. Apostol
19 04. 2023

Milioane de oameni se confruntă cu blocarea Netflix, în timp ce compania dezvăluie că urmează schimbări majore. După ce a testat funcția de partajare cu plată în patru țări, azi vorbim de schimbarea uriașă anunțată de Netflix, conform căreia intenționează să interzică partajarea parolelor pentru restul lumii.

Schimbarea uriașă anunțată de Netflix pentru toată lumea

Vești proaste dacă sunteți unul dintre milioanele de oameni care împart un cont Netflix cu un prieten sau un membru al familiei.

Gigantul de streaming tocmai a anunțat un nou calendar pentru momentul în care intenționează să oprească posibilitatea de a permite altor persoane să se folosească de conturi, iar schimbările vor avea loc în curând.

Conform noilor planuri, milioane de utilizatori vor trebui acum să plătească mai mult pentru a continua să facă streaming TV și să se îndoape cu box-set-uri.

Vezi și: Gigantul mondial care concediază 7.000 de angajați. Lovitură dură pentru oameni

Taxele suplimentare îi vor lovi pe cei care în prezent împart parolele cu prietenii și familia, Netflix încercând cu disperare să pună capăt acestei practici populare în încercarea de a-și spori balanța bancară.

„Am decalat momentul lansării”

Într-un raport de profit publicat săptămâna aceasta, Netflix le-a spus investitorilor că își amână planurile de a lua măsuri drastice împotriva partajării parolelor în SUA până înainte de luna iulie.

„Pentru a implementa aceste schimbări, am decalat momentul lansării pe scară largă [a partajării plătite] de la sfârșitul primului trimestru la al doilea trimestru”.

Până în prezent, aceste noi taxe au fost implementate în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Cu toate acestea, clienții din Marea Britanie și SUA nu au fost afectați, dar acest lucru pare să se schimbe în curând.

Vezi și: De ce au renunțat două milioane de oameni la Netflix. Ce s-a întâmplat cu gigantul de streaming

Compania a adăugat că a fost „mulțumită de rezultatele” implementării partajării plătite în aceste țări, adăugând că, drept urmare, baza de abonați plătiți din Canada a crescut mai rapid decât cea din SUA.

Se crede că peste 100 de milioane de persoane din întreaga lume accesează în prezent Netflix fără a plăti o taxă lunară, iar acest lucru este un lucru pe care firma de streaming dorește în mod clar să îl oprească.

A amânat pentru jumătatea anului implementarea

Greg Peters, co-directorul executiv al Netflix, a explicat că această amânare a lansării va ajuta serviciul de streaming să își îmbunătățească serviciul de partajare cu plată înainte de a-l lansa la nivel global.

Compania a vrut să se asigure că, chiar dacă călătoriți în afara gospodăriei dumneavoastră, puteți viziona Netflix în continuare în deplasare.

„Am considerat că, pe baza acestor rezultate, era mai bine să ne luăm puțin timp în plus, să încorporăm aceste învățăminte și să facem această tranziție cât mai ușoară pentru membri.”, spune Greg Peter,  oficialul Netflix.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă alte persoane din afara locuinței folosesc contul tău de Netflix. Regulile pe care trebuie să le respecți

Netflix încearcă ă atenueze lovitura

Membrii Netflix cu planuri Standard sau Premium din multe țări, inclusiv Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania, pot adăuga un subcont suplimentar de membru pentru până la două persoane cu care nu locuiesc, fiecare cu un profil, recomandări personalizate, nume de utilizator și parolă, pentru un cost suplimentar de 7,99 dolari canadieni pe lună de persoană în Canada, 7,99 dolari neozeelandezi în Noua Zeelandă, 3,99 euro în Portugalia și 5,99 euro în Spania.

Netflix încearcă, de asemenea, să atenueze lovitura permițându-le celor care au vizionat gratuit să își transfere profilurile pe noul cont. Acest lucru înseamnă că nu își vor pierde emisiunile preferate sau recomandările personalizate.

Vezi și: Setarea secretă care există pe Netflix. Foarte puțini aveau habar de ea, cum poți să te joci

Având în vedere că în patru țări a fost deja implementată această schimbare, este foarte probabil ca utilizatorii din Marea Britanie și restul Europei să se confrunte cu această interdicție în următoarele luni.