Schimbare neașteptată la un post TV celebru din România. Telespectatorii au rămas surprinși

de: Ștefan R. Apostol
10 08. 2024

Marile posturi TV, fie de la noi, fie de oriunde, își obișnuiesc privitorii cu un anume tip de prezentatori, chiar și în cadrul buletinelor de știri. Dar, din când în când, și datorită unor politici redacționale, aceste fețe se schimbă. Se pare că despre o astfel de schimbare neașteptată la un post TV celebru din România este vorba, iar telespectatorii au rămas surprinși când au observat acest lucru.

Posturile TV și politicile redacționale și de imagine

Marile trusturi de presă, și mai ales cele de media, investesc timp și bani în a-și clădi o anume identitate.

Parte din acest proces amplu, și uneori costisitor, ține și de cine este prezentat pe sticlă, și ne referim aici de la prezentatorii buletinelor de știri (vezi cazul Andreea Esca), și până la vedetele în vogă, aduse în cadrul unor programe tematice, reality-show, music-contests, etc.

Acest proces, alături de politicile redacționale, dau identitatea postului TV, iar telespectatorii se obișnuiesc cu aceste figuri, și le asimilează unui moment important al zilei, în funcție de asta.

Spre exemplu, toți românii șștiu că la ora 19:00, în fiecare zi, de luni până joi, Andreea Esca prezintă Șitirile ProTV, sau că celebrul Busu va anunța vremea.

Schimbare neașteptată la un post TV celebru din România

Dar, din când în când, din dorința de a fi mai proaspeți, mai noi, și să atragă, unele posturi tv, în această încercare, fie își schimbă modul de prezentare, fie aduc figuri noi.

Este și cazul unui post TV celebru din România, care de curând a luat decizia de a-și împrospăta echipa redcațională a buletinelor de știri cu doi nouă fețe. Concret, vorbim despre Prima TV care a decis ca în cadrul buletinelor principale de știri, Focus, prezentate de Andreea Berecleanu și colegii săi, să aibă noi prezentatoare ale rubricii meteo.

Așa se face că de câteva zile, telespectatorii postului din portofoliul companiei Clever Media, le pot urmări, alternativ, pe Alexandra Băluțescu, și pe Elena Andrei.

Alexandra Băluțescu: „Am căutat mereu să ofer o imagine clară şi veridică”

Tânăra nou prezentatoare de la Focus este din Târgu Jiu, și este absovlentă a Facultății de Biologie, deci cu nicio legătură cu actuala meserie.

Dar, datorită pasiunii sale pentru jurnalism, a decis să-și încerce norocul, iar primii pași, tot în cadrul grupului Clever Media, îi făcea ca reporter de teren:

„Am căutat mereu să ofer o imagine clară şi veridică asupra evenimentelor. Alegerea de a deveni prezentatoare meteo a venit firesc, iar această profesie mă împlineşte.

Familia Prima TV este minunată şi sunt mândră să fac parte din ea, contribuind la informarea şi bună dispoziţie a telespectatorilor”, spune Alexandra Băluţescu, conform paginademedia.ro.

O schimbare neașteptată pentru Elena Andrei: „Colegii m-au primit cu braţele deschise”

Cea de a doua proaspătă preezntatoare a rubricii meteo din cadrul Focus, Elena Andrei vine la început de drum în echipa redacțională. Este parte din echipa Clever Media din 2023, plecând de la redactor știri, și mai apoi repoter.

Noua experiență, spune tânăra, o va ajuta în cariera pe care și-a propus să și-o cosntruiască, așa că-i urăm baftă!:

„Sunt mai mult decât recunoscătoare pentru tot ce sunt şi tot ce mi-a oferit viaţa până acum. Nu există zi în care să nu-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot.

Colegii m-au primit cu braţele deschise iabia aştept să-i fac mândri de şansa pe care am primit-o”, a spus Elena, conform aceleiași publicații citate.

Cele două proaspete prezentatoare pot fi urmărite, alternativ, în fiecare seară, la principalul buletin de știri, FOCUS.