Schimbare majoră pentru polițiști și jandarmi. Toți românii trebuie să afle asta

Schimbare majoră pentru polițiști și jandarmi. Toți românii trebuie să afle asta
M.A.Ianunță, la vremuri noi, uniforme noi pentru polițiști și jandarmi

Începând de astăzi jandarmii și polițiștii români din cadrul M.A.I, vor avea o nouă uniformă și semnele distinctive noi. În aceași timp Guvernul a decis și o nouă procedură transparentă de achiziții a noilor uniforme, conform standardelor cerute de confederaţiile patronale şi sindicale. Decizia a fost luată în ședința de Guvern de miercuri seara.

M.A.I anunță, la vremuri noi, uniforme noi pentru polițiști și jandarmi

În ultimii ani atât jandarmii, cât și polițiștii s-au plâns de uniformele improprii, mai ales pe timpul iernii. În același timp, reprezentanții confederaţiilor patronale şi sindicale au atras atenția asupra lipsei de protecţie a efectivelor în misiunile specifice cu uniformele existente.

Astfel că, după mai multe negocieri între M.A.I și reprezentanții confederaţiilor patronale şi sindicale, s-a ajuns la o concluzie. Actualele echipamente, maie xact uniformele efectivelor de jandarmi și polițiști, nu sunt conform standardelor, astfel că era necesară schimbrea acestora.

Ministerul de Interne, în colaborare cu reprezentanții ajdarmilor și a polițiștilor, au concretizat toate aceste cerințe într-un proiect de lege ce a ajuns pe masa guvernului. În ședința de ieri, 15 septembrie, proiectul a fost aprobat, după cum se  specifică și în comunicatul M.A.I.

„În şedinţa de Guvern de miercuri, 15 septembrie a.c., au fost adoptate trei hotărâri referitoare la uniformele, echipamentul specific, însemnele distinctive, insigna şi documentul de legitimare pentru poliţişti, jandarmi şi personalul militar din unităţile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne şi din structurile subordonate acestuia”, a anunțat M.A.I, într-un comunicat de presă.

Guvernul a decis și procedurile de achiziții publice

Prin adoptarea actelor normative, mai exact au fost trei Hotărâri de Guvern, M.A.I va putea trece la procedurile de achiziții publice, transparente, ale noilor echipamente pentru efectivele de polițiști și jandarmi din cadrul M.A.I.

Achiziția se va face cu bani din bugetul M.A.I, în etape eșalonate, în decursul următoarelor luni ale anului 2021. Un alt punct regăsit în hotărârile luate ieri de Guvernul Cîțu sunt sancționarea persoanelor juridice care vor manufactura echipamentele distinctive ale jandarmilor și polițiștilor, fără acordul autorităților. În acest caz, se spune în decizia de eri, amenzile vor fi între 10.000 și 50.000 de lei.

„3. Articolul 8 se modifică și va avea următorul cuprins:
Art. 8 – (1) Producerea și/sau comercializarea, în tot sau în parte, a unor articole de echipament sau a unor însemne distinctive din compunerea uniformelor polițiștilor, stabilite potrivit prevederilor prezentei hotărâri, de către persoane fizice sau juridice, în afara procedurilor legale de  chiziție derulate de Ministerul Afacerilor Interne ori de instituțiile/structurile aflate în subordinea acestuia constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 10.000 la 50.000 lei.”, se spune în Hotărârea de Guvern.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI