Schimbare majoră la contribuția de sănătate? Anunț de ultimă oră de la Dan Vîlceanu

Schimbare majoră la contribuția de sănătate? Anunț de ultimă oră de la Dan Vîlceanu
Dan Vîlceanu, declarații despre contribuția la sănătate

Dan Vîlceanu a făcut declarații despre contribuția de sănătate, explicând că ar trebui să existe câteva schimbări pentru a exista o egalitate între românii cu salarii mari și cei cu salarii mai mici. Toate detaliile:

Dan Vîlceanu, despre contribuția de sănătate: ‘Este incorect’

Dan Vîlceanu, ministrul demis al Finanțelor, a explicat că ar trebui să existe un plafon pentru contribuția de sănătate pentru ca românii care au salarii mai mari să nu mai plătească mai mult ca persoanele care au salarii mai scăzute, deși serviciile sunt aceleași.

„Trebuie să privim cu atenţie şi modul în care sunt percepute contribuţiile, pentru că în toată această discuţie cu eliminarea excepţiilor şi reducerea contribuţiilor, trebuie discutat principial. De exemplu, contribuţiile la sănătate funcţionează ca un RCA.

E o asigurare, practic, pentru momentul în care ai nevoie de spital, de serviciile de sănătate.

Este incorect ca cineva care câştigă un salariu mare să plătească 10% din acel salariu, iar cel care câştigă un salariu mic să plătească o contribuţie mult mai mică, ei beneficiind practic de aceleaşi servicii atunci când ajung la spital.

Atunci, ar trebui să gândim un plafon până la care să percepem contribuţia de sănătate, pentru că ea nu funcţionează ca acea contribuţie la pensii, când tu acumulezi, contribui şi vei primi înapoi, atunci când ajung la pensie, o sumă de bani.”, a spus Dan Vîlceanu la Ora de Profit.ro.

Dan Vîlceanu: „Există o problemă generată de o oarecare discriminare”

De asemenea, Dan Vîlceanu a declarat că eliminarea excepțiilor de la taxarea muncii trebuie să fie discutată la pachet cu diminuarea treptată a poverii fiscale.

Ministrul demis al Finanțelor a menționat că există câteva diferențe între anumite sectoare, cum ar fi IT și construcții, care sunt scutite de plata impozitului și toate celelalte, generându-se o oarecare discriminare.

„Aş vrea să discutăm la pachet, pentru că aceste două măsuri – eliminarea excepţiilor şi scăderea treptată a taxării muncii – sunt două măsuri care nu pot să se întâmple decât la pachet.

Există un principiu pe care noi ne-am dorit să îl vedem şi în România – taxe mai mici pentru toată lumea, dar care să fie plătite de toată lumea.

În momentul de faţă există o problemă generată de o oarecare discriminare pentru anumite sectoare care sunt exceptate de la plata impozitului sau a contribuţiilor şi toate celelalte sectoare, care plătesc impozite şi contribuţii.

Mă refer la salariaţi.”, a mai spus ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu, pentru sursa menționată mai sus.