19 aug. 2020 | 08:30

Impozit zero în România. Cine sunt oamenii care beneficiază

Știri generale
Impozit zero în România. Cine sunt oamenii care beneficiază
Impozit zero în România. Cine sunt oamenii care beneficiază

Un deputat a depus o propunere de lege care prevede impozit zero pentru restaurante, baruri, hoteluri, precum și pentru angajații lor, timp 3 ani, aceste afaceri fiind grav afectate de epidemia de coronavirus.

Impozit zero în țara noastră. Cine sunt românii care beneficiază

Marian Gheorghe Cucșa, deputat independent, a depus la Parlament o propunere de lege care sugerează ”impozit zero” pentru restaurante, baruri, hoteluri, precum și pentru angajații lor, timp 3 ani.

De această facilitate, venită după ce industria HoReCa a fost grav afectată de epidemia de coronavirus, ar urma să beneficieze peste 40.000 de firme cu capital românesc. Acestea au fost grav afectate de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19. De asemenea, restricțiile au afectat aproximativ 400.000 de salariați.

Impozit zero în România. Cine sunt oamenii care beneficiază

Impozit zero în România. Cine sunt oamenii care beneficiază

Propunerea de lege a fost înregistrată marți la Senat

Inițiativa legislativă ”privind impozitarea zero a industriei HoReCa” a fost înregistrată marți la Senat. Aceasta mai propune scutire de impozit specific, respectiv de impozit pe venitul microîntreprinderii, pe anii 2020, 2021 și 2022, pentru firmele ce desfăsoară activități în următoarele domenii: restaurante, baruri, catering și alte activități de alimentație publică, hoteluri, pensiuni, camping, alte servicii de cazare.

În plus, aceste firme ar urma să fie și ”scutite de plata impozitelor pentru angajați” pe anii fiscali 2020-2022. Nu în ultimul rând, propunerea de act normativ prevede și scutirea de la plata impozitului pe venit pentru salariații acestori firme.

”Impozit zero”, mâna de ajutor de care are nevoie industria

Am citit scrisoarea deschisă transmisă de Asociația HORA către Guvern și m-au șocat cifrele. Potrivit analizei făcute de HORA, situația e sumbră. Ideea legii mi-a venit după mai multe discuții cu reprezentanți din domeniu, care se zbat acum să-și țină afacerile pe linia de plutire și am înțeles că le e imposibil să o facă, fără ajutor.

Peste 400.000 de români lucrează în domeniu. Consider că varianta impozitului 0, pentru o perioadă de 3 ani, cât să își revină situația și să se repornească economia, este acea mână de ajutor de care are nevoie industria.

Cifra de afaceri era, în perioadele bune, 5 miliarde de euro. În cazul în care aveți sugestii care ar putea să ajute domeniul HoReCa și nu numai, aștept să mi le trimiteți”, a explicat inițiativa legislativă Marian-Gheorghe Cucșa, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro