Schimbare majoră la Academia de Poliție. S-a aflat abia în această dimineață cine vine la conducerea ei

Schimbare majoră la Academia de Poliție. S-a aflat abia în această dimineață cine vine la conducerea ei
Academia de Poliție în mijlocul unor scandaluri de plagiat

În ultimii ani, una din prestigioasele instutții de învățământ, Academia de Poliție, a fost tema unor scandaluri și acuzații de corupție și plagiat. În martie anul curent, ministrul Lucian Bode punea în frunte instituției un apropiat al acestuia, pe David Ungureanu. Mai multe anchete jurnalistice au scos la iveală nereguli în CV-ul rectorului Ungureanu, inclusiv suspiciunea unor plagiaturi. De astăzi, conform surselor, David Ungureanu nu mai este rector al Academiei, în locul său venind Claudiu Chindriș.

Academia de Poliție în mijlocul unor scandaluri de plagiat

În martie anul curent, Ministrul de la Interne Lucian Bode punea ca rector la Academia de Poliție un personaj care se dovedește a fi foarte controversat. Davin Ungureanu, în urma anchetelor jurnalistice făcute de Emilia Șercan, s-a dovedit nu numai că nu era apt pentru a conduce instituția, dar era și suspect de plagiat. În demersurile sale jurnalistice, Emiia Șercan a mai descoperit că noul rector punea în funcții cheie apropiați ai acestuia, care de asemenea erau suspecți.

„David Ungureanu are una dintre cele două teze de doctorat suspecte de plagiat. A doua, după titlu, pare asemănătoare cu prima. În ciuda suspiciunii de plagiat, neverificate oficial, ministrul doctor Lucian Bode l-a numit pe David Ungureanu rector. L-a numit rector și în ciuda faptului că una dintre sancțiunile aplicate de Ministerul Educației anul trecut Academiei de Poliție, atunci când au fost retrase autorizațiile de funcționare ale școlilor doctorale, viza reorganizarea Academiei.

Problema, din punctul meu de vedere, e alta: gașca prietenilor lui Adrian Iacob – Marius Mihăilă, în frunte cu David Ungureanu, Bogdan Țonea & Co, a stat șase luni la conducerea Academiei, timp în care a făcut prăpăd doar pentru a se asigura că își securizează posturile și privilegiile în viitor. Una dintre schimbările făcute de aceștia a fost introducerea în Carta Universitară a posibilității de a ocupa orice funcție academică – inclusiv de prorector și decan – de persoane care nu sunt cadre didactice și nici nu au doctorat.”, spune jurnalistul Emilia Șercan într-o postare de astăzi pe Facebook.

Claudiu Chindriș, fost ofițer SRI, numit rector la Academia de Poliție

Astăzi, aceeași jurnalistă anunța schimbarea conducerii rectorale din Academia de Poliție. Noul rector, în persoana lui Claudiu Chindriș, vine din afara sistemului, fiind fost ofițer de SRI și cu ștate vechi la celebra „Doi și-un sfert”.

Nu este absslvent al vreunei instituții arondate Poliției Române. Claudiu Chindriș a absolvit Universitatea Babeș-Balyai din Cluj, unde are și un masterat, spune jurnalista.

Ceea ce se mai știe despre noul numit rector la Academia de Poliție, este faptul că înainte de a veni aici a mai lucrat ca șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă din Ministerul de Interne.

Ulterior a deținut funcția de șef al Serviciului Județean de Protecție Internă Cluj și șeful Departamentului de Analiză din Academia SRI. Decizia de numire a lui Claudiu Chindriș la conducerea instituției a intrat în vigoare de astăzi, așa cum anunța tot Emilia Șercan în postarea sa de pe Facebook.

„Academia de Poliție are începând de astăzi un nou comandant/rector. Numele lui este Claudiu Chindriș și este fost ofițer SRI și „Doi și-un sfert”. (…) Sursele mele din Academie mi-au spus că în dimineața aceasta fosta conducere a început să elibereze birourile.

Înainte de ora 8:00, de pe ușa biroului rectorului a fost dată jos plăcuța cu numele lui David Ungureanu aka două doctorate, două plagiate. Acesta a fost semnul pentru angajații Academiei că schimbarea conducerii s-a produs. ”, scrie Emilia Șercan.