Schimbare majoră despre imunitatea colectivă în România. Avertismentul sumbru al lui Valeriu Gheorghiță

Schimbare majoră despre imunitatea colectivă în România. Avertismentul sumbru al lui Valeriu Gheorghiță
Schimbare majora despre imunitatea colectiva in Romania. Avertismentul sumbru al lui Valeriu Gheorghita

Răsturnare de situație în valul patru al pandemiei de coronavirus! Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a dezvăluit cele mai noi informații despre vaccinarea anti-Covid și imunitatea colectivă. Ce schimbare majoră a intervenit.

Medicul Valeriu Gheorghiță are vești foarte proaste

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, nu are vești bune despre ce urmează chiar zilele acestea în România. Potrivit medicului, țara noastră se află pe o pantă ascendentă privind noile cazuri de coronavirus. Astăzi (n.r. – marți, 28 septembrie), specialistul se aşteaptă să fie raportate 7-8000 de cazuri noi de Covid!

Peste 7-8.000 de cazuri

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare în România a declarat, luni seară, că acea imunitate colectivă de 60-70%, despre care se vorbea iniţial, nu mai este suficientă. „Noi avem nevoie de o imunitate de grup de 80-90%”, a afirmat Valeriu Gheorghiță.

„Ne îngrijorează, nu avem de unde să ştim unde ne vom opri, care va fi momentul la care vom ajunge la acea fază de platou, faptul că în ultimele 24 de ore am avut o rată de pozitivare a testelor de aproape 20 la sută înseamnă enorm, înseamnă un potenţial foarte mare de a genera multe cazuri de aici înainte, mâine, probabil că vor fi peste 7-8.000 de cazuri, poate chiar mai mult. Suntem pe o pantă ascendentă, suntem pe o creştere exponenţială, varianta Delta este dominantă, generează majoritatea cazurilor pe care le avem azi diagnosticate”, a precizat Valeriu Gheorghiţă la Europa FM.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare dezvăluie ce schimbare majoră a produs varianta Delta

Varianta Delta a noului coronavirus îl îngrijoreacă pe medicul Valeriu Gheorghiţă. Pe lângă faptul că este de două ori mai contagioasă decât varianta originală, specialistul dezvăluie că acea imunitate colectivă de care vorbeam iniţial, 60-70%, nu mai este suficientă.

“Potenţialul de creştere a numărului de cazuri este extraordinar de mare, prin simplul fapt că vorbim de o variantă virală de două ori mai contagioasă. (…) Trebuie să înţelegem că, pentru varianta Delta, acea imunitate colectivă de care vorbeam iniţial, 60-70%, nu mai este suficientă. Noi avem nevoie de o imunitate de grup în momentul de faţă de 80 până la 90 la sută, şi atunci când ai 60% imunitate colectivă, când reduci şi renunţi la majoritatea restricţiilor, şi cel mai important, la folosirea măştii de protecţie în spaţii interioare şi în zonele supra-aglomerate, în momentul în care nu te confrunţi cu varianta Delta şi intră într-o populaţie şi devine rapid dominantă, bineînţeles că vei avea o creştere a numărului de cazuri“, a explicat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI