27 sept. 2021 | 22:27

Medicamentul Pfizer care poate preveni îmbolnăvirea cu covid-19. Experții au început testele

Știri generale
Medicamentul Pfizer care poate preveni îmbolnăvirea cu covid-19. Experții au început testele
Expertii au inceput deja testele

Un medicament produs de Pfizer ar putea să prevină infectarea cu covid-19. Compania începe testarea acestui medicament pe cale orală care ar putea fi un aliat de nădejde în lupta cu virusul.

Pfizer lucrează la un medicament nou

Pfizer a anunțat luni că a început un studiu amplu de testare a medicamentului său antiviral oral pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV2 în rândul celor care au fost expuși la viruși.

Pfizer, Merck & Co Inc (MRK.N) din SUA şi compania farmaceutică elveţiană Roche Holding AG (ROG.S) și-au unit forțele pentru a crea o pastilă antivirală împotriva covid.

Se va testa în cadrul studiului acest medicament pe maximum 2660 de adulți sănătoși, cu vârsta de 18 ani și peste, care locuiesc în aceeași casă cu o persoană care are covid 19 și simptomele aferente.

Studiul a fost conceput pentru a bloca activitatea unei enzime cheie necesare înmulțirii coronaviruslui. Medicamentul va fi administrat împreună cu o doză mică de ritonavir, un medicament mai vechi care se folosea în tratamentele combinate pentru infecția cu HIV.

Medicamentul intravenos remdesivir este singurul tratament antiviral aprobat pentru covid-19 în Statele Unite. Merck și Ridgeback Biotherapeutics au lansat un studiu al medicamentului experimental molnupiravir pentru prevenirea infecției covid-19.

Pastila care previne covidul

Acest medicament este studiat la pacienți nespitalizați pentru a vedea dacă reduce riscul de spitalizare sau de deces.

„Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a spus CEO-ul Pfizer.

„Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat Bourla.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro