Schimbare majoră de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Soțul acesteia, principalul suspect în cazul decesului artistei

Schimbare majoră de situație în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Soțul acesteia, principalul suspect în cazul decesului artistei
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară și soțul acesteia

După analiza mai amănunțită în cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, procurorii ieșeni îl suspectează pe Codrin Constantin Nicoară, soțul acesteia. Pianistul este considerat acum suspect, potrivit anchetatorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. După mai multe luni petrecute în spital, artista a murit la sfârșitul anului trecut. În momentul de față, soțul acesteia, pianistul Constantin Nicoară, este cercetat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflata în dificultate.

Soțul Mariei Macsim Nicoară, suspect în cazul morții soției lui

Codrin Constatin Nicoară este noul suspect în cazul morții mezzosopranei. Acest lucru a fost confirmat de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, ieri, schimbând calitatea pe care pianistul o avea în dosar.

„Da, este adevărat, în acest caz, persoana are acum calitatea de suspect. Infracțiunea vizată de procurorul de caz este cea de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Cercetările continuă”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

La finalul lunii decembrie, anul trecut, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a plecat dintre noi. Renumita artistă a murit după ce a petrecut câteva luni, ajungând în comă. Aceasta a fost dusă la începutul lunii mai 2020. Reprezentanții SMURD Iași susțin că Maria avea traumatism cranio-cerebral, cu hematom temporal stâng, fiind deja în comă. A fost intubată și dusă de urgență la Secția Neurochirurgie, în sala de operații. Rudele artistei au spus că aceasta, într-o clipă de neatenție, a căzut pe scări seara și s-a lovit la cap.

Procurorii au declanșat o anchetă, investigând mai multe persoane, mai ales rudele Mariei. Cercetările au bătut pasul pe loc deoarece soțul artistei, Codrin Nicoară, nu a putut vorbi. În acest mod, cercetările nu s-au putut finaliza. Procurorii din Iași încearcă să afle dacă mezzosoprana a fost victima unui accident nefericit, sau dacă a fost vorba despre o altă întâmplare.

Maria Macsim Nicoară a fost în grija surorii

După accidentul suferit, artista a fost dată în grija unei surori, în dauna soțului artistei, Codrin Nicoară. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au acceptat cererea formulată de către sora artistei, iar procesul a început pe 1 iulie 2020. Femeia locuiește în județul Bacău și a cerut permisiunea judecătorilor să aibă ea grijă de artistă. În același timp, două rude ale mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, l-au dat în judecată pe soțul artistei. Cele două doreau un ordin de protecție emis pe împotriva pianistului. Cu toate acestea, cererea ordinului de protecție a fost respins.

Codrin Constantin Nicoară este suspectat pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Codul Penal prevede, pentru o asemenea faptă, închisoare între 3 luni și un an sau amendă. Pentru a-și expune punctul de vedere, reporterii cotidianului „BZI” l-au contactat pe soțul artistei, în cursul zilei de ieri. Însă, acesta nu a răspuns.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI