Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, gest surprinzător după moartea ei. Ce a făcut

Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, gest surprinzător după moartea ei. Ce a făcut
Gestul făcut de soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Soțul regretatei Maria Macsim Nicoară a făcut un gest neașteptat după ce aceasta a murit. Ce se mai întâmplă cu ancheta și ce a făcut fostul partener al mezzosopranei după decesul acesteia?

Gestul făcut de soțul Mariei Macsim Nicoară după moartea acesteia

După o suferință lungă, familia mezzosopranei din Iași și-a luat adio de la aceasta și a condus-o pe ultimul drum. Amintim că în vara lui 2020 interpreta ajungea la spital în stare gravă după ce a căzut în locuința sa. Medicii i-au dat foarte puține șanse de supraviețuire, iar la finele anului cântăreața s-a stins din viață. Ancheta continuă în cazul decesului femeii.

Soțul regretatei artiste a decis să renunțe la procesul pe care l-a înaintat către Spitalul Clinic de Recuperare din Iași, acolo unde partenera sa era internată și unde și-a petrecut ultimele luni înainte de a-și da ultima suflare. Pianistul a solicitat toate documentele medicale care arătau starea de sănătate a soției sale, dar acum a renunțat la proces, arată bzi.ro, citat de spynews.ro.

Precizările judecătorilor

„Instanța ia act de renunțarea reclamantului Codrin Constantin Nicoară la judecata cererii în contradictoriu cu Spitalul Clinic de Recuperare. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare”, au precizat recent judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Soțul cântăreței a dat în judecată instituția medicală pe data de 7 octombrie, moment în care a cerut dosarul soției pentru a afla cu exactitate cum s-a petrecut totul. „Solicit să se dispună obligarea pârâtului Spitalul Clinic de Recuperare să-mi elibereze dosarul medical al soției mele, Maria Macsim Nicoară”, a menționat pianistul Codrin Constantin Nicoară.

După ce femeia a murit, artistul a decis să renunțe la această judecată printr-o cerere scrisă. „Reclamantul poate să renunțe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal, în ședință de judecată, fie printr-o cerere scrisă. Având în vedere faptul că sunt îndeplinite condițiile articolului 406 din Codul de procedură civilă, reclamantul depunând un înscris prin care arată că renunță la judecată, instanța urmează a lua act în acest sens”, au afirmat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Anunțul decesului

„Cu profund regret anunțăm trecerea la cele veșnice a îndrăgitei noastre mezzo-soprane Maria Macsim Nicoară, solistă a Operei ieșene din 1999 până în prezent.
În aceste momente de grea încercare suntem alături de familia artistei și transmitem condoleanțe! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a fost anunțul familiei.

  • Aceasta s-a stins pe data de 24 decembrie 2020, după ce pe data de 8 decembrie a fost externată din spital la cererea familiei.