Schimbare importantă pe Facebook. Ce nu vei mai putea face pe profil

Schimbare importantă pe Facebook. Ce nu vei mai putea face pe profil
Mark Zuckerberg anunță o schimbare importantă pe Facebook

Creșterea rețelelor de socializare online înseamnă că oamenii nu mai au așteptări de confidențialitate, potrivit fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg. În acest context se anunță o schimbare importantă pe Facebook. Conform noilor implementări, Facebook te anunță ce nu vei mai putea face pe profil. Citește în continuare și află despre ce este vorba.

Mark Zuckerberg anunță o schimbare importantă pe Facebook

Să recunoaștem. Este greu să renunți la Facebook. Mulți dintre noi rămânem pe el chiar și atunci când știm că această companie, care deține și Instagram și WhatsApp, urmărește o mare parte din ceea ce facem online. Are atât de multe informații despre noi încât poate afișa reclame cu o acuratețe atât de stranie încât mulți oameni cred că folosește microfoanele smartphone-urilor pentru a trage cu urechea.

Dar Facebook este, de asemenea, legătura între aproape 3 miliarde de oameni din întreaga lume. Dacă nu poți ieși de pe el, cel puțin poți face ca datele tale să fie cât mai private posibil.

Setările de confidențialitate ale serviciului sunt mereu în schimbare. În cei 17 ani de existență, compania din Menlo Park, California, a adăugat și a eliminat în mod regulat opțiuni și s-a stabilit la lista actuală lungă de setări organizate în câteva moduri care se suprapun.

Dar, recentele anunțuri făcute de companie trebuie citite cu atenție. Se anunță o schimbare importantă pe Facebook. Compania își anunță utilizatorii că, începând de luna viitoare, va elimina patru câmpuri de informații din profiluri. Aceste câmpuri includ opinii religioase, opinii politice, adrese și câmpul „Interesat în”, care indică orientarea sexuală a unui utilizator.

Schimbarea va intra în vigoare la 1 decembrie, și Mark Zuckerberg este cel care a vorbit de această schimbare importantă pe Facebook. Ulterior, un purtător de cuvânt al companiei confirmat mutarea și a declarat că motivul din spatele acestei schimbări este acela de a face rețeaua socială mai ușor de utilizat.

„Ca parte a eforturilor noastre de a face Facebook mai ușor de navigat și de utilizat, eliminăm o mână de câmpuri de profil: Interesat în, Viziuni religioase, Viziuni politice și Adresă.

Trimitem notificări persoanelor care au aceste câmpuri completate, anunțându-le că aceste câmpuri vor fi eliminate.

Această schimbare nu afectează capacitatea nimănui de a împărtăși aceste informații despre sine în altă parte pe Facebook.”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Ce funcții există și ce nu vei mai putea face pe profil

Facebook oferă un „Privacy Checkup” ușor de utilizat. Cu toate acestea, trece cu vederea unele schimbări importante în materie de publicitate pe care ar trebui să le rețineți.

Există, de asemenea, o pagină „Privacy Shortcuts” care include mai multe opțiuni, dar nu toate. Mergeți mai departe și faceți-le pe amândouă, dar asigurați-vă că ați verificat toate aceste setări când ați terminat.

Notificarea legată de această schimbare importantă pe Facebook indică faptul că celelalte informații ale utilizatorilor vor rămâne pe profilurile lor împreună cu restul informațiilor de contact și de bază.

Decizia Facebook de a scăpa de aceste câmpuri specifice profilului face parte din eforturile sale de a-și raționaliza platforma. În prezent este formată din mai multe caracteristici oarecum depășite.

Este demn de remarcat faptul că câmpurile de informații pe care Facebook alege să le elimine sunt unele pe care alte rețele sociale importante nu le oferă.

latforme precum Instagram și TikTok au biografii simple. Acestea le permit utilizatorilor să împărtășească câte ceva despre ei înșiși fără a intra în detalii specifice.

În trecut, este posibil ca oamenii să fi fost interesați să își completeze profilurile cu informații suplimentare. Pe măsură ce au ieșit la iveală încălcări ale confidențialității, este posibil ca utilizatorii să nu mai dorească să împărtășească online detalii suplimentare despre ei înșiși.

Vestea vine în contextul în care, săptămâna trecută, Meta a concediat 11.000 de angajați, ceea ce reprezintă aproximativ 13% din forța sa de muncă. Concedierile au avut loc într-o perioadă dificilă pentru Meta, care a oferit luna trecută indicații cu privire la viitoarele sale câștiguri din trimestrul al patrulea. Concedierile au marcat cele mai importante reduceri de personal din istoria gigantului tehnologic.

Urmăriți Playtech.ro și pe