Schema jenantă prin care parlamentarii din București câștigă 50.000 de euro pe mandat, pe lângă salariu

Schema jenantă prin care parlamentarii din București câștigă 50.000 de euro pe mandat, pe lângă salariu
Cum primesc parlamentarii 50.000 de euro în plus pe mandat

Parlamentarii din București reușesc să își rotunjească veniturile cu 50.000 de euro pe mandat fără prea mult efort, printr-o schemă uluitoare. S-au aflat detalii despre cum câștigă aceștia bani în plus. Totul a fost dat în vileag de un fost ministru al Economiei.

Cum câștigă parlamentarii 50.000 de euro în plus

Claudiu Năsui, fostul ministrul al Economiei, a făcut declarații surprinzătoare după ce George Simion, co-președintele AUR, s-a filmat în timp ce ridica drepturile bănești. Acesta a susținut că parlamentarii primesc 4.600 de lei pe lună dacă nu au domiciliul în București sau Ilfov.

„Ce probabil nu știți despre viața parlamentară – cum faci 50.000 de euro neimpozabili pe mandat (fără salariu).

Profit de faptul că domnul Simion s-a filmat la casierie, să-i completez clipul și să vă dezvălui, cu această ocazie, din cutumele parlamentare.

Singurii care primesc diurnele acelea de cazare, de 4.600 de lei pe lună, sunt parlamentarii care nu au domiciliul în București sau Ilfov.”, a transmis deputatul Claudiu Năsui, pe Facebook.

„Ironia mai mare este că nu contează dacă stau cu chirie sau nu”

De asemenea, Claudiu Năsui a susținut că există parlamentari care își mută domiciliul în alt județ pentru a beneficia de sumele de bani oferite pentru diurna de cazare, chiar dacă locuiesc în București sau Ilfov. Astfel, aceștia reușesc să câștige 50.000 de euro în plus față de salariu și alte beneficii.

„Însă. Există parlamentari de București și Ilfov care își mută domiciliul în alt județ doar ca să beneficieze de diurna de cazare. Ei locuiesc evident tot în București, dar primesc 4.600 de lei ca să își găsească un loc unde să stea cu chirie.

Ironia mai mare este că nu contează dacă stau cu chirie sau nu. Banii oricum ăia îi iau. Cash. Înseamnă 1.000 de euro în plus pe lună. Bani neimpozitați pentru că diurnele la stat nu se impozitează.

Pe un mandat întreg, înseamnă 50.000 de euro în plus față de salariu și toate celelalte beneficii.”, a mai punctat acesta.

George Simion: „Păi vreți să se transporte singuri parlamentarii până în Dubai?”

Claudiu Năsui a făcut respectivele declarații despre veniturile parlamentarilor după ce George Simion s-a filmat în timp ce a mers să ridice drepturile bănești. El a primit 12.o00 de lei pentru noiembrie. Co-președintele AUR a punctat că donează 90% din suma primită în fiecare lună.

„Ca să înțelegeți voi cât câștigă un parlamentar, în plicurile astea sunt bani. Păi de chirie, păi de diurnă, păi de transport… Păi vreți să se transporte singuri parlamentarii până în Dubai?

Opt parlamentari pleacă în Dubai. Gorgiu, Cîțu, Fenechiu, unul de la UDMR. Din banii voștri. Statul român dă vreo 12.000 de euro pe lună doar așa… ce vedeți și ce vă arăt eu.

Erau prea săraci, nu-și permiteau din banii lor să își plătească un Crăciun în Dubai, așa că se duce Gorghiu cu Fenechiu, cu Cîțu frumos în Dubai, pe banii voștri, românilor.

Uite, ca să vă arăt… 12.168 de lei. 90% din această sumă eu o donez în fiecare lună.”, a declarat George Simion, pe Facebook.

Urmăriți Playtech.ro și pe