Un bărbat din Gorj a distrus o mașină de poliție și i-a amenințat cu o bâtă pe oamenii legii. A fost nevoie de intervenția trupelor speciale

Un bărbat din Gorj a distrus o mașină de poliție și i-a amenințat cu o bâtă pe oamenii legii. A fost nevoie de intervenția trupelor speciale
Un bărbat din Gorj a distrus o mașină de poliție și i-a amenințat cu o bâtă pe oamenii legii

Un echipaj de poliție din Gorj a fost amenințat de către un bărbat cu o bâtă. De asemenea, bărbatul a distrus și mașina poliției. Pentru a-l potoli, agenții au apelat la sprayul lacrimogen din dotare.

Polițiști atacați cu bâta de un bărbat din Gorj

Incidentul a avut loc în localitatea Drăguțești. Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a mers să-și viziteze cumnata și fratele. Între cei doi a izbucnit un conflict, iar bărbatul a început să-i lovească pe cei doi cu o bâtă. Vecinii au auzit țipetele, așa că au sunat la 112.

La fața locului au ajuns trei polițiști, încercând să aplaneze conflictul. Cu toate acestea, bărbatul a devenit mai violent și și-a vărsat nervii pe mașina polițiștilor. Aceștia au cerut întăriri, iar la fața locului au venit trupele speciale din Târgu Jiu.

Sindicaliștii folosesc imaginile pentru a solicita echipamente performante. Aceștia spun că lipsa unor măsuri poate duce la adevărate tragedii. Într-un final, agresorul a fost încătușat și dus la secția de poliție din localitate pentru audieri. Acesta s-a ales cu un dosar penal pentru violență în familie și ultraj.

„În astfel de situatii nu ai ce sa faci cu banalul baston electroşoc, tocmai de aceea solicităm expres dotarea cu tasere, autospeciala de tip van cu grilaje, mijloace de protecţie şi intervenţie pentru astfel de misiuni (cască, scut, taser, pulverizator de capacitate mărită etc), patrulă mobilă de intervenţie din minimum 4 poliţişti, uniformă tactică de intervenţie”, au solicitat sindicaliştii pe Facebook.

„Nu mai este decât un mic pas până la o nouă tragedie, cei de la vârf habar nu au şi nici nu vor sa înţeleagă nevoile din segmentul operativ de ordine publică şi fac tot posibilul sa păstreze aparenţele unei „bune funcţionări”. Deficitul de personal nu este altceva decât piatra de mormânt care „încununează” toate aceste deficienţe, cu impactul dezastruos asupra serviciului poliţienesc”, au precizat reprezentanţii Sidepol.

Polițiști atacați cu pietre în Vaslui

Doi polițiști au fost atacați cu pietre, iar unul dintre ei a fost bătut de cu poșetele în cap, de două femei. Scandalul a început după ce agenții au oprit o mașina pentru un control. Aceștia au observat că actele nu sunt în regulă. În momentul în care au vrut să aplice măsurile legale, cele două femei i-au atacat pe polițiști.

Oamenii legii au folosit sprayul paralizat din dotare. În acel moment, cele două femei, dar și bărbatul aflat la volan, au aruncat cu pietre în polițiști și în autospecială, apoi au fugit. În cele din urmă, aceștia au fost opriți câteva sute de metri mai în față de un alt echipaj.

Polițiștii au deschis un dosar penal, iar cele două femei și bărbatul aflat la volan au fost reținuți pentru 24 de ore.