Scene incredibile la Jilava. Ce făcea Cristi Borcea pentru reducere pedepsei. Condiții de neimaginat

Cristi Borcea a un total de 11 ani și jumătate de pușcărie în cele două dosare în care a fost condamnat. Dar a fost eliberat după ce a ispășit mai puțin de jumătate din această perioadă

Cristi Borcea, fostul patron al lui Dinamo, a vorbit despre condițiile grele pe care le-a suportat în închisoare și despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru a-și micșora perioada de detenție. În emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, de la GSP, Borcea a negat că ar fi avut condiții speciale pe perioada încarcerării, așa cum au scris unele ziare la momentul respectiv. Borcea a avut două condamnări, în „Dosarul Transferurilor” și în „Dosarul Retrocedărilor”, cu un total de 11 ani și jumătate. Nu a stat nici măcar jumătate din această perioadă în pușcărie, ci doar puțin peste cinci ani.

Cristi Borcea, despre cele două perioade în care a fost în pușcărie: „Era plin de șobolani! Nu mă duceam niciodată singur la baie”

„De unde celulă de lux? Era un spectacol când veneau controalele să vadă celula lui Borcea. A venit și doamna ministru în control! Eram câte 12 în cameră. Dușul era pe hol, la 500 de metri. Unde era luxul? Nici la Poarta Albă, nici la Jilava n-aveau duș în cameră. La Jilava aveam pe secție dușul și făceam duș 200 de persoane într-o singură oră! Eu n-am stat niciodată doar cu Victor și Giovanni într-o cameră. De exemplu, la Jilava eram 4. Am stat eu cu Victor și cu alți doi. Dar celula era de 10 metri, fără duș, iar jumătate din cameră era baia. Era plin de șobolani! Când mă duceam la baie, îl sculam pe Victor. Erau d-alea turcești… Dădeam cu bidonul în ușă să fugă șobolanii! Când am văzut prima dată, într-o noapte… Atunci l-am sculat pe Victor și apoi nu mă mai duceam singur niciodată. „, a spus Borcea pentru GSP.

Cristi Borcea a vorbit și despre muncile pe care le-a făcut pentru a-și micșora perioada de detenție. În martie 2014, Borcea era condamnat la șase ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor”, pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A ispășit doar patru ani și patru luni din această pedeapsă, fiind eliberat condiționat în iulie 2018.

Cristi Borcea și Valentina Pelinel au conceput trei copii în perioada în care fostul patron de la Dinamo era în detenție

În februarie 2019 a fost din nou condamnat, la cinci ani de închisoare, în „Dosarul Retrocedărilor”, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. Procurorii DNA au constatat un prejudiciu de 28 de milioane de euro. În mod surprinzător, Borcea a efectuat doar 9 luni din această nouă sentință și a fost eliberat în noiembrie 2019.

Cum a trecut timpul pentru Borcea în pușcărie: Am patru copii concepuți în detenție!

„Am lucrat la spălătorie, am lucrat pe hol, unde dădeam cu mopul. Acum, acasă sunt meseriaș! Am lucrat și la centrala termică, dădeam drumul la apa caldă, o opream. În primii trei ani aveam apă caldă la dușuri doar de două ori pe săptămână, după aceea se dădea o oră pe zi”, a mai spus Cristi Borcea pentru sursa citată.

Deși condițiile au fost grele în detenție, Cristi Borcea a conceput nu mai puțin de patru copiii pe perioada în care a fost încarcerat. S-a întâmplat în timpul numeroaselor permisii de care a beneficiat.

„Am patru copii concepuți în detenție. Cei trei cu Valentina și Gloria din cea de-a doua căsătorie. Nu, nu. N-am fost niciodată la camera nupțială. Toți sunt făcuți în permisie. Mi-a trecut și mie mai ușor. Am avut adrenalină, stimulent”, a mai spus Borcea.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI