Lovitură de ultimă oră pentru Radu Mazăre. Ce au decis acum magistrații

Lovitură de ultimă oră pentru Radu Mazăre. Ce au decis acum magistrații
Lovitură de ultimă oră pentru Radu Mazăre. Ce au decis acum magistrații

Avocații lui Radu Mazăre au înaintat magistraților o cerere prin care solicită extrădarea sa în Madagascar, unde fostul edil își trăia viața în liniște, până să fie capturat și băgat la închisoare. Magistrații au decis!

Radu Mazăre le-a cerut judecătorilor să se întoarcă în Madagascar, la un an după ce a fost adus în țară

În mai 2019, fostul edil de Constanța a fost adus din Madagascar în România, sub escorta Poliției, pentru a-și ispăși o pedeapsă de nouă ani de închisoare cu executare. Afaceristul a fost condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți, în luna februarie a aceluiași an, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri (plaje și faleze din Mamaia și Constanța).

Prejudiciul estimat de DNA se ridică la 114 milioane de euro – hotărârea instanței a venit după nouă ani de procese și alte opt amânări consecutive de pronunțare a unei sentințe.

În luna martie a anului 2020, fostul primar a cerut să fie mutat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Slobozia, pentru a fi mai aproape de familia sa, stabilită la malul mării. În iulie anul trecut, Mazăre s-a căsătorit, în penitenciar, cu Roxana Mihalache.

Ce au decis acum magistrații

Recent, omul de afaceri le-a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța să se întoarcă în Republica Madagascar. Solocitarea sa a fost respinsă, decizia fiind definitivă.

  • În prezent, magistrații constănțeni judecă în apel un dosar în care fostul edil este cercetat pentru abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la prețuri subevaluate.

„În baza art. 74 alin.(2) cu ref. a art. 65 din Lg. nr. 302/2004 rep & modif., constatând că nu sunt îndeplinite condițiile extrădării active, respinge cererea privind transferul temporar al apelantului Mazăre Radu Ștefan în Republica Madagascar”, este notat în soluția publicată pe portalul instanței.

Judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese

„La data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazăre Radu Ştefan, în calitate de primar al municipiului Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu legate de corecta gestionare şi administrare a patrimoniului oraşului, cu ocazia vânzării, la un preţ derizoriu de 23,56 euro/mp, a unui teren în suprafaţă de 15.465,91 mp, situat în staţiunea Mamaia, faptă prin care a fost provocată unităţii administrativ teritoriale o pagubă de 1.104.884,16 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului’ este prima faptă reținută de procurorii DNA în rechizitoriu.

Acuzații similare au fost formulate și cu privire la o altă faptă din 2007, cu ocazia vânzării, la un preţ modest, a două terenuri în suprafaţă de 11.890 mp şi 502,81 mp, aparţinând Primăriei Constanţa, faptă prin care a fost provocată municipiului Constanţa o pagubă de 2.971.420 euro şi totodată au fost obţinute foloase necuvenite cumpărătorului bunului.

Concret, inculpatul Mazăre Radu Ştefan a stabilit cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, pentru o suprafaţă de 11.890 mp teren situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI