Scene incredibile la Brănești, după ce un șofer a scăpat printr-o minune după ce a trecut rapid peste calea ferată, rupând barierele

Scene incredibile la Brănești, după ce un șofer a scăpat printr-o minune după ce a trecut rapid peste calea ferată, rupând barierele
Scene incredibile la Brănești, după ce un șofer a scăpat printr-o minune după ce a trecut rapid peste calea ferată, rupând barierele

Un șofer a scăpat ca prin miracol după ce a trecut în viteză peste calea ferată, după ce s-au pus barierele, înaintea trecerii unui tren, la Brănești, județul Ilfov. De asemenea, la doar câteva ore de la întâmplare, șoferul a făcut accident.

Un șofer a trecut peste calea ferată, rupând barierele

Imaginile au fost surprinse marți seară de către camerele de supraveghere din zonă, în jurul orei 19:30. Întâmplarea a avut loc la trecerea de cale ferată din satul Pasărea din comuna Brănești, fiind făcute publice vineri de către CFR Infrastructură.

„Inconștiență sau teribilism la trecerea la nivel cu calea ferată (…) Nu puţine sunt situaţiile în care şoferii inconştienţi ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel şi forţează traversarea printre barierele aflate în poziţia orizontală, considerând că astfel fentează trenul”.

În imagini se poate vedea cum șoferul rupe brațele barierei care erau deja în poziția orizontală, și traversează în viteză trecerea de cale ferată. Din fericire, a avut noroc, deoarece în momentul în care a ajuns, trenul ajunsese la trecere.

Trecerea de cale ferată se află între stațiile Pasărea și Brănești, la km 23+800, în Brănești. Aceasta este componentă a magistralei București Nord – Constanța. Pe acest tronson, viteza maximă de circulație a trenurilor este de 160 km/h.

După ce a rupt barierele, la aproximativ 4 km, șoferul s-a răsturnat cu mașina.

 Cursa nebună a șoferului care a distrus barierele la calea ferată din Brănești

La doar câțiva kilometri distanță, șoferul autoturismului care a rupt barierele a făcut accident.

„Poliţiştii oraşului Pantelimon au identificat autoturismul, care la data de 3 august a.c, în jurul orelor 19:38, a forţat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii la nivel cu calea ferată, distrugându-le prin îndoire.

La acest moment, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea conducătorului. În cauză, poliţiştii din Pantelimon s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere”, se arată într-un comunicat al Compartimentului Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov.

În urma verificărilor, agenții au stabilit că autoturismul care a forțat trecerea printre barierele de semnalizare a trecerii căii ferate a mai fost implicat într-un eveniment rutier. În momentul producerii accidentului, trei persoane se aflau în mașină.

Deocamdată, oamenii legii nu au stabilit dacă șoferul din momentul accidentului este același care conducea mașina și la momentul surprins pe camere, atunci când a spulberat barierele. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, arătând o valoare de 1,03 mg alcool pur în aerul expirat.