Scene incredibile în Târgu Jiu, după ce pompierii au rămas fără apă la incendiul care a distrus un restaurant

Scene incredibile în Târgu Jiu, după ce pompierii au rămas fără apă la incendiul care a distrus un restaurant
Scene incredibile în Târgu Jiu, după ce pompierii au rămas fără apă

Un restaurant de circa 2.000 de metri pătrați, aflat în apropiere de Târgu Jiu, a fost mistuit duminică noapte de un incendiu. Focul s-a extins repede, însă pompierii au asistat neputincioși la dezastru, deoarece au rămas fără apă.

Restaurant din Târgu Jiu, distrus de flăcări înainte de inaugurare

Pompierii care au intervenit, duminică noaptea, pentru a stinge incendiul care a cuprins în flăcări restaurantul „Fântâna lui Coșbuc”, din localitatea Bălești, au rămas fără apă. Martorii au fost revoltați pentru că pompierii erau prezenți, însă nu puteau să acționeze deoarece nu aveau apă.

„În jurul orelor 23:35, am fost solicitati sa intervenim pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei constructii din satul Tamasesti, comuna Balesti. Imediat, au fost direcţionate la fata locului 3 autospeciale de stingere cu apa si spuma si o autoplatforma pentru lucru la inaltimi din cadrul Detasamentului de Pompieri Tg-Jiu.

Echipajele de interventie constatand ca incendiul se manifesta generalizat la acoperisul constructiei, cu posibilitate de propagare la constructiile invecinate si la un depozit de cherestea aflat in imediata apropiere.

Avand in vedere amploarea si pericolul evenimentului, au fost suplimentate forţele de intervenţie cu alte 3 autospeciale din cadrul subunităţilor noastre din Motru, Tismana şi Hurezani.

Colegii nosti au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului in limitele gasite, evitându-se propagarea acestuia la constructiile invecinate. A ars acoperişul clădirii pe o suprafaţa de aproximativ 1300 mp, materiale textile, aparatura electronica si electrocasnica si mobilier care erau depozitate la etajul cladirii. Prin eforturile depuse de catre colegii nostri s-a reusit lichidarea incendiului in limitele gasite fiind salvate celelalte constructii“, au anunţat reprezentanţii ISU Gorj.

Pompierii din Arad se luptă cu incendiile de la groapa de gunoi

Din cauza caniculei, pompierii se luptă de 3 zile cu incendii de la groapa de gunoi din Arad. Cu toate că a plouat, incendiul nu a fost stins în totalitate, deoarece vântul întreține focarele. În cursul zilei de sâmbătă, flăcările au cuprins deponeul ecologic al Aradului.

De atunci, voluntarii, pompierii militari și reprezentanții companiei care administrează deponeul sunt non-stop la fața locului. Au reușit să reducă din suprafața focarelor, însă misiunea este extrem de grea.

Ploile din noaptea de duminică spre luni nu au ajutat foarte mult. Apa se scurge și nu pătrunde acolo unde gunoaiele ard mocnit. De asemenea, vântul puternic a declanșat noi focare și a amplificat incendiul. Este pentru a două oară în patru zile când groapa de gunoi ia foc.

”În acest moment, intervenția de la groapa de gunoi a Aradului continuă, trei echipaje ale ISU Arad plus patru voluntare, de asemenea operatorul care administreaă groapa intevine cu utilaje și pământ. În acest moment, incendiul este localizat, arde mocnit cu degajări de fum dar fără flacără deschisă, nu mai există decât mici focare, se acționează în continuare până la lichidarea incendiului”, a spus purtătorul de cuvânt ISU Arad, George Pleșca.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI