02 aug. 2021 | 11:02

Caniculă fără precedent în București, chiar azi. Nu a mai fost așa cald, ce fenomene meteo extreme sunt în țară

Vremea Meteo
Caniculă fără precedent în București, chiar azi. Nu a mai fost așa cald, ce fenomene meteo extreme sunt în țară
Începutul de lună sub caniculă. ANM a emis două avertizări de Cod Galben

A început luna august, de altfel recunoscută ca fiind cea mai călduroasă. Numai că, de data asta, temperaturile sunt de caniculă, spune ANM. În această dimineață au fost emise patru avertizări, două de Cod Galben și două de Cod Portocaliu. Cele patru avertizări anunță cele mai ridicate temperaturi pentru acest început de lună. Cu alte cuvinte nu scăpăm de caniculă nici în perioada următoare.

Începutul de lună sub caniculă. ANM a emis două avertizări de Cod Galben

Luna august începe cu vești proaste din punct de vedere termic. Dacă ieri s-au înregistrat, la umbră, 41 de grade, se pare că nici astăzi nu scăpăm de caniculă. În această dimineață ANM a emis două avertizări meteo de Cod Galben, de instabiltate atmosferică temporar accentuată. Avertizarea se întinde pe parcursul zilei de astăzi 2 august 2021, zonele afectate fiind Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei.

Conform avertizării, în aceste zone și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Fenomenele se vor manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse.

Toate, mai spune ANM, vor avea și caracter torențial și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-30 l/mp. Cea de a doua avertizare meteo de Cod Galben anunță val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

ANM precizează și zonele afectate de caniculă, acestea fiind în cam toată țara. Valul de caniculă va persista în regiunile sudice și estice pe tot parcursul zilie de astăzi. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pentru astăzi, 2 august, temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 37 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Vijelii în Moldova. Temperaturi ridicate în Muntenia și avertizare meteo de Cod Portocaliu

Tot pentru ziua de astăzi, ANM a mai emis un prim Cod Portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat. Zonele afectate de caniculă sunt Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei.

Conform notificării disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cele patru regiuni astăzi. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Ca și în cazul avertizării de Cod Galben, temperaturile maxime de astăzi se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar în sudul Munteniei se vor atinge 41 de grade.

Cel de-al doilea Cod Portocaliu, tot pentru astăzi, are în vedere vijelii puternice, grindină, averse torențiale. Intervalul de valabilitateal acestei avertizări este 2 august, ora 13:00 – 2 august, ora 22:00, ia zona afectată este Moldova.

ANM spune că în acest interval, în Moldova  vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80-90 km/h. Vor apare și fenomenele frecvente de descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30-40 l/mp.

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala izolat și în restul teritoriului, mai anunță ANM.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro