Scene incredibile în Botoșani. O bătrână de 73 de ani, bănuită de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii în locuința acesteia

Scene incredibile în Botoșani. O bătrână de 73 de ani, bănuită de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii în locuința acesteia
Scene incredibile în Botoșani. O bătrână de 73 de ani, bănuită de contrabandă cu țigări. Ce au găsit polițiștii în locuința acesteia

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Delia Nenișcu, polițiștii din Botoșani au percheziționat locuința unei femei, în vârstă de 73 de ani, bănuită că ar face contrabandă cu țigări.

Femeie de 73 de ani, bănuită de contrabandă cu țigări

În urma perchezițiilor, potrivit sursei citate, au fost identificate și ridicate peste 500 de pachete de țigarete, în vederea continuării cercetărilor. Acestea erau de diferite mărci, de proveniență Duty Free. Femeia în cauză nu deținea documente legale de proveninență.

În momentul de față, aceasta este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, depozitare, predare și vânzare a mărfurilor sau a bunurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, în același timp, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările în acest caz.

Polițiștii au depistat două mașini pline cu țigări de contrabandă

Polițiștii de Frontieră au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigări. În cadrul acesteia, oamenii legii au depistat în trafic două autoturisme încărcate cu circa 29.000 de pachete de țigări, în valoare de 331.500 de lei.

„Pe timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, deoarece cei doi şoferi nu s-au oprit la semnalele regulamentare, fiind trase mai multe focuri de arma spre pneurile masinilor. Cei doi conducători auto au fost retinuti pentru 24 de ore”, a transmis Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureș.

Primul caz a fost înregistrat în jurul orei 19:15. Atunci, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea controlului în trafic, pe o stradă din municipiul Sighetu Marmației, însă șoferul nu a oprit.

Oamenii legii au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă spre pneurile mijlocului de transport. În acest fel, s-a reușit oprirea autoturismului și reținerea șoferului, un român, în vârstă de 25 de ani.

În interiorul mașinii au fost descoperite mai multe colete de țigări de proveniență Duty-Free. La sediul instituției, în urma inventarierii coletelor din autoturism, a rezultat cantitatea de 24.464 de pachete cu țigări. Valoarea totală a acestora este de 286.300 de lei.

Al doilea caz a fost înregistrat doar câteva ore mai târziu, în jurul orei 21:00. Polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași serviciu au identificat un alt autoturism pe raza localității Nănești. Și în acest caz, șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, fiind trase două focuri de armă de avertisment.

La volanul autoturismului se afla un maramureșean, în vârstă de 23 de ani. În interiorul mașinii a fost descoperită cantitatea de 3.865 de pachete de țigări, valoarea totală fiind de 45.200 de lei. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. De asemenea, ambii șoferi au fost reținuți pentru 24 de ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI