Avionul capturat de grănicerii din Moldova. Contrabandiștii cu țigări voiau să introducă țigări în România

Avionul capturat de grănicerii din Moldova. Contrabandiștii cu țigări voiau să introducă țigări în România
Avion cu țigări de contrabandă care se îndrepta spre România, reținut de autorități

Un avion cu țigări de contrabandă a plecat din Ucraina spre România. Aeronava a fost reținută de polițiștii de Frontieră din Republica Moldova. Iată mai multe detalii de la Poliția de Frontieră! Autoritățile au acționat imediat.

Avion cu țigări de contrabandă cu destinația România, reținut de autorități în Republica Moldova

O aeronavă a fost reținută la sol de autoritățile din Republica Moldova. Avionul era folosit de contrabandiști pentru a introduce țigări în România. Aparatul de zbor decolase de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara noastră.

Acesta a fost capturat imediat de polițiștii moldoveni în baza unor informații primite de la autoritățile ucrainene. Trei cetățeni din Ucraina au fost reținuți și sunt acuzați de contrabandă de țigări. Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cuhmești a observat un aparat de zbor de dimeniuni mici care a traversat hotarul țării din Republica Moldova spre România.

Anunțul polițiștilor de Frontieră

„La moment informăm că la ora 01.42 patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești antrenată pe direcția Chetriș – Tabăra a observat un aparat de zbor de dimensiuni mici la înălțimea de aproximativ 100m care a traversat hotarul țării din Republica Moldova în România.

Ulterior, la ora 02:57 patrula poliției de frontieră a Sectorului Valea Rusului a remis informația precum că pe direcția Drujineni – Zaboloteni a fost observat un aparat de zbor de mici dimensiuni, care a traversat hotarul din România în Republica Moldova. Pe faptul dat a fost informat dispeceratul CCSA și reprezentanții autorităților române.”, a transmis Poliția de Frontieră pe Facebook.

Cine ar fi implicat în caz?

Avionul a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R. Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, a declarat adjunctul șefului al Poliției de Frontieră de la Chișinău, Daniel Martnos, arată deschide.md.

El a mai spus că la fața locului polițiștii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă și un tractor. În cazul acesta ar fi implicat și un contrabandist controversat din Republica Moldova care ar fi fugit de la fața locului după ce i-a fi bruscat pe angajații Poliției de Frontieră. Oamenii legii l-au urmărit până în orașul Cupcini, dar i-au pierdut urma.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI