24 ian. 2022 | 17:09

Cine l-a stropit pe George Simion cu cerneală la Iași. Liderul AUR: „Rog Poliția să nu îl amendeze“ VIDEO

Politică
Cine l-a stropit pe George Simion cu cerneală la Iași. Liderul AUR: „Rog Poliția să nu îl amendeze“ VIDEO

Mica Unire sau marea dezbinare? S-a aflat identitatea bărbatului care l-a mânjit pe liderul partidului extremist AUR, George Simion, cu cerneală la manifestațiile de la Iași: „Așa am vrut eu!“. Incidentul a avut loc în ciuda interdicției autorităților locale, care au declarat că nu vor „circ în pandemie“. Mai multe detalii, în continuare.

Cine l-a stropit pe George Simion cu cerneală

UPDATE 17:00: În urma incidentului de azi de la Iași, George Simion a rămas minute bune cu urme albastre pe față. A primit șervețele de la cei din jur și a încercat în zadar să se curețe. Din păcate, cerneala a ieșit greu.

Liderul AUR a mărturisit la un post TV că mătușa lui este cea care l-a ajutat să se curețe de urme, complet. Un bărbat care are o nemulțumire personală față de liderul AUR i-a aruncat cu cerneală pe față, în public, în timpul horei de la Iași.

„Am fost la mătușa mea și ea m-a ajutat să mă curăț pe față. Nu este nicio problemă, nu le port pică celor care au făcut gestul asta!”, a spus George Simion la Antena 3.

Știrea inițială:

După cum vă spuneam în acest material, liderul AUR, George Simion, a fost atacat în Iași, în timpul manifestațiilor organizate chiar de el. Deși autoritățile au declarat clar că nu vor „circ în pandemie“, asta nu l-o oprit pe un ieșean să-l stropească pe Simion cu cerneală în față.

Există voci care susțin că atacul asupra politicianului ar fi fost orchestrat chiar de către primarul orașului, Mihai Chirica. Cert este, însă, că autorii, soț și soție, se află în momentul de față la audieri.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani este de profesie inginer, iar în urmă cu puțin timp le-a declarat anchetatorilor că a făcut acest gest pentru că așa și-a dorit el. În clipul de mai jos puteți vedea un bărbat înalt (peste 1.90 metri), îmbrăcat într-o geacă neagră, cu un fular înfășurat în jurul feței.

Individul a venit din spate, s-a apropiat de șeful de partid, i-a aruncat cerneală pe față, după care a încercat să se facă nevăzut. Jandarmii și polițiștii locali au intervenit însă în timp util și l-au identificat pe făptaș.

„A aruncat cu cerneală pe fața lui George și pe steagul acesta. Nu am văzut cine. Este ceva intolerabil, o mizerie“, a spus un martor.

Citește și: George Simion rupe tăcerea despre candidatura lui la preşedinţia României. Da ori ba?!

„Rog Poliția să nu îl amendeze“. VIDEO

La rândul său, George Simion a declarat că nu a văzut cine l-a atacat, însă roagă Poliția să nu îl amendeze pe atacator. Mai mult, liderul AUR a declarat că nu se lasă intimidat de astfel de incidente.

„Eram în hora unirii și un individ a venit și a aruncat cu ceva albastru în mine. Nu mă tem, mă tem doar de Dumnezeu, suntem în mijlocul oamenilor, pot să arunce cu ce vor. În ultimii 30 de ani politicienii s-au temut de popor, nu trebuie să se teamă. Nu știu de ce a aruncat, nu mi-a zis nimic. Asta nu e motiv să ne strice sărbătoarea.

Rog Poliția să nu îl amendeze pe individ, e o sărbătoare națională, dacă așa a vrut el să facă.. noi îl iubim!“, a spus George Simion.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro