Scene halucinante într-un centru de vaccinare din Botoșani. Ce au îndrăznit să facă cadrele medicale care vaccinau oameni

Momente total atipice s-au petrecut în incinta celui mai mare centru de vaccinare anti-Covid din județul Botoșani. În urma scenelor filmate și publicate pe rețelele sociale, autoritățile au realizate anchete, iar trei angajați au fost suspendați din funcție, printre care și o asistentă medicală.

Petrecerea angajaților din domeniul medical făcută publică  pe internet

Cei trei angajați au fost absorbiți din plin de atmosfera petrecerii, ascultând manele și arătând la semne obscene către telefonul care îi filma. Aceștia aveau la îndemână inclusiv mingi de baschet, costume de protecție și trandafiri. O altă asistentă își petrecea timpul cântând versurile manelelor, privind fix către cameră.

Date fiind circumstanțele în care s-au petrecut aceste momente de relaxare atipică pentru angajații petrecăreți, Direcția de Sănătate Publică a hotărât să cerceteze dacă filmările au fost realizate în timpul programului de lucru, între pauzele de ture, ori la finalul programului. Angajații nu au discutat până acum cu autoritățile, astfel încât nu există o motivare a gesturilor angajaților, până în prezent.

„Este posibil ca totul să se fi petrecut în pauze”

Asistenții medicali sunt angajați pe perioadă determinată și au atestat de liberă practică, fiind membri ai grupului medical al centrului de vaccinare din Botoșani încă de la înființarea acestuia, din luna ianuarie, 2021. Coordonatorul centrului are în vedere faptul că filmările au fost realizate într-una din pauzele de mese, fiind, de altfel, metode de relaxare. Pe de altă parte, sursele din anchetă susțin că scenele au fost filmate tocmai în timpul programului de lucru și nu într-o pauză.

Nu vreau să iau apărarea nimănui, dar cred că erau în perioada de pauză. La orele 14:00 se schimbă tura. Între orele 13:00 și 14:00 este un flux mai mic de pacienți. Au fost și sunt în continuare doi asistenți model”, susține Dr. Corina Grindei, coordonatorul Centrului de vaccinare anti-Covid 19 din Botoșani, pentru  PRO TV.

Primarul Municipiului Botoșani și oficialitățile sunt de o altă părere

Cu toate că puține persoane frecventează centrul de vaccinare în această perioadă, duminică fiind prezenți mai puțin de 30 de doritori iar în timpul săptămânii sunt și mai puține persoane, primarul Municipiului Botoșani nu acceptă astfel de atitudini.

O atitudine reprobabilă și, din păcate, cei care lucrează în acest centru de vaccinare nu au o etică a muncii. Nu cred că vor mai rămâne în centrele de vaccinare. Nu le vom mai prelungi contractele de muncă”, susține Cosmin Andrei, primarul Municipiului Botoșani, pentru același post TV.

De asemenea, DSP, alături de Publicul și Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din Botoșani, au decis deschiderea unei anchete privind această situație, retrăgând pentru un moment cele trei cadre de pe linia de vaccinare, până la finalizarea anchetei actuale.

Personal, dezavuez asemenea manifestări. Nu cadrează nici cu locul în care se desfășoară activitatea aceea, nici cu statutul nostru de cadre medicale”, declară Viorel Spataiu, președinte OAMMR Botoșani, printr-o intervenție telefonică.

„Am luat legătură cu colegii de la Primăria Municipiului Botoșani, ai căror angajați sunt cei din centrul de vaccinare și urmează să fie audiați cei care apar în acele imagini”, transmite public și Monica Adăscăliței, director executiv DSP Botoșani.