Ce a făcut CNCAV după ce Diana Șoșoacă a blocat un centru de vaccinare. Mesajul categoric

Ce a făcut CNCAV după ce Diana Șoșoacă a blocat un centru de vaccinare. Mesajul categoric
Diana Șoșoacă blochează centre de vaccinare. „Locuitorii din Răchiteni nu sunt infectați”

Acțiunile, considerate extremiste de unii, ale Dianei Șoșoacă din ultima vreme nu au rămas fără răspuns. În weekendul care a trecut Diana Șoșoacă bloca accesul unor localnici din județul Iași la centrele mobile de vaccinare. CNCAV a reacționat imediat, cerând autorităților să ia măsurile corespunzătoare, conform legislației în vigoare.

Diana Șoșoacă blochează centre de vaccinare. „Locuitorii din Răchiteni nu sunt infectați”

Pe fondul presiunilor dinspre societatea civilă, și reticența românilor de a se vaccina, Diana Șoșoacă a profitat de acest lucru. În weekendul trecut s-a deplsat în localitatea Răchiteni, din județul Iași, la centrele mobile de vaccinare covid.

Împreună cu alte câteva persoane, Diana Șoșoacă reușea să blocheze vaccinarea covid a localnicilor de aici. Senatorul justifica decizia, în clipul postat pe Facebook, spunând că locuitorii din Răchiteni nu sunt infectați covid.

În același timp acuza autoritățile locale și județene de abuz și minciună, atunci când au luat decizia de a izola localitatea.

”Este cea mai mare minciună a secolului. Nu există nicun infectat doar pe hârtie. Nicio persoană din comună nu cunoaște pe cineva infectat.

La 10 dimineața trebuia să vină cineva să-i vaccineze cu forța doar, doar vor ieși din carantină. Îi obligă să meargă cu botnițe pe străzi.”, declară Diana Șoșoacă în clipul video de la fața locului.

DSP Iași reacționează pe marginea situației de la Răchiteni

După momentul filmat de Diana Șoșoacă la Răchiteni, directul DSP Iași a reacționat imedait pe marginea situației, declarând:

” Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită.”, declara directorul DSP Iași, Vasile Cepoi.

CNCAV cere sancționarea senatorului, conform legii

După publicarea clipului, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) s-a autosesizat cerând autorităților în drept sancționarea senatorului Diana Șoșoacă.

Printre acuzațiile aduse senatorului apar și cele de zădărnicire a bolii, și conform OUG este pasibilă chiar și cu închisoarea.

”Este regretabil faptul că se încearcă aducerea campaniei de vaccinare într-o zonă a speculațiilor, a răspândirii de informații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor medicale implicate în procesul de vaccinare a populației. Astfel de fapte se produc în contextul creșterii considerabile a ratei de infectare în rândul populației și a efortului depus în tot acest timp pentru susținerea ritmului de vaccinare la nivel național.

Aceste situații pot genera reale prejudicii morale și profesionale specialiștilor din domeniul sănătății, dar și cetățenilor care aleg vaccinarea, soluția sigură și eficientă pentru ajungerea la normalitate”, spune CNCAV în comunicatul emis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI