Scene de groază într-un magazin din Piatra Neamț, după ce o vânzătoare a zărit o viperă pe un raft

Scene de groază într-un magazin din Piatra Neamț, după ce o vânzătoare a zărit o viperă pe un raft
Scene de groază într-un magazin din Piatra Neamț, după ce o vânzătoare a zărit o viperă pe un raft

Panică totală într-un magazin alimentar din județul Neamț, după ce vânzătorii și clienții s-au speriat de o viperă care se plimba pe un raft al magazinului. Vânzătoarea care a observat vipera a ieșit imediat din magazin și a sunat la 112.

Șarpe pe rafturile unui magazin alimentar

La fața locului au ajuns de urgență pompierii din Piatra Neamț cu o autospecială complexă pentru intervenție, dar și o ambulanță SMURD. Șarpele de peste jumătate de metru a fost găsit, în cele din urmă, într-o ladă de legume.

Forțele de intervenție au prins șarpele, l-au pus într-un sac, apoi l-au eliberat într-o pădure din zonă. Mușcătura viperei poate fi mortală, în cazul în care victimei nu îi este administrat cât mai repede serul antiviperin.

În vecinătatea aceeași zone, un urs de 300 de kilograme a rămas blocat într-un gard, în urmă cu doar câteva zile, spun localnicii.

„La locul solicitării s-au deplasat pompierii pietreni cu o autospecială complexă pentru intervenție și o ambulanță SMURD și voluntari din cadrul SVSU Bicaz Chei.

Ajunși la locul solicitării pompierii au constatat că într-o ladă pentru legume se afla un șarpe de apă. Forțele de intervenție au imobilizat șarpele după care l-au introdus într-un sac, ulterior fiind eliberat în pădure.”, a transmis ISU Neamț.

Alimente expirate și mizerie la mai multe magazine din Timișoara

Între 16 și 20 august, inspectorii au efectuat peste 30 de controale în diferite magazine din Timișoara. În urma acestora, s-au aplicat amenzi în valoare de 370.000 de lei. O carmangerie a fost amendată cu 40.000 de lei. Inspectorii au găsit condiții de depozitare necorespunzătoare produselor alimentare.

În total, șase fast-food-uri au fost verificate, iar două dintre ele au fost amendate cu 40.000 de lei, deoarece inspectorii au descoperit încălcarea normelor la manipularea produselor alimentare și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Inspectorii DSVSA au controlat și o piață agroalimentară. Aici au dat un avertisment pentru comercializarea produselor alimentare fără niciun element de identificare. De asemenea, s-au confiscat 14,5 kg carne de porc afumată în valoare de 435 de lei și 350 de ouă în valoare de 245 de lei.

„Medicii veterinari au mai verificat și transporturile de  animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat zece sancțiuni contravenționale în valoare de 10.800 de lei și cinci avertismente.

Inspectorii sanitari veterinari în continuare, sunt în teritoriu, și verifică respectarea cu strictețe a legislației sanitare veterinare atât în domeniul siguranței alimentare cât și a sănătății și bunăstării animalelor”, a precizat directorul executive al DSVSA Timiș, dr. Alin Flavius Nicoară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI