Scene de groază în Bistrița, după ce un angajat al unei firme de exploatare a lemnului s-a tăiat cu drujba la un picior

Scene de groază în Bistrița, după ce un angajat al unei firme de exploatare a lemnului s-a tăiat cu drujba la un picior
Scene de groază în Bistrița, după ce un angajat al unei firme de exploatare a lemnului s-a tăiat cu drujba la un picior

Un bărbat, angajat al unei firme de exploatare a lemnului din județul Bistrița-Năsăud, a fost preluat de către un echipaj SMURD, după ce s-a tăiat cu drujba la un picior. Bărbatul are 43 de ani.

Muncitor rănit grav la un picior

Accidentarea a avut loc într-o zonă din Munții Rodnei, în aproprierea comunei Șanț. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. De asemenea, aceștia au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița – Năsăud.

„În urma primelor verificări efectuate, a reieşit faptul că bărbatul, în vârstă de 43 de ani, din Valea Mare, angajat al unei societăţi de exploatare a materialului lemnos, s-ar fi accidentat în timp ce desfăşura activităţi de tăiere a unui buştean cu un motofierăstrău. Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sângeorz-Băi efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă. Totodată, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru efectuarea de verificări de specialitate”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Elicopterul SMURD a aterizat cât mai aproape de locul accidentării, iar victima a fost transportă la o clinică de specialitate din Târgu Mureș, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Muncitor prins într-o mașină de pâine

Un muncitor și-a pierdut viața, după ce a fost prins într-o celulă de tărâță. Bărbatul încerca să curețe pereții acesteia. Accidentul a avut loc pe platforma industrială din Calea Chișinăului, municipiul Iași.

Cel care a anunțat accidentul a fost un coleg de muncă. Acesta a spus că bărbatul de 45 de ani a fost prins în celula de tărâță în timp ce încerca să curețe pereții acesteia. Locul în care a fost blocat bărbatul era greu accesibil, așa că a fost solicitată descarcerarea.

Paramedicii au ajuns la fața locului și l-au găsit pe muncitor inconștient. În ciuda manevrelor de resuscitare, bărbatul a decedat.

„La ora 08.50 a fost făcut un apel prin 112 de la un angajat al fabricii Vel Pitar, Şapte Spice, care anunţa că este prinsă o persoană de sex masculin în vârstă 45 de ani în celulă de tărâță în timp ce curăţa pereţii acesteia. Nu poate ajunge la el şi solicită descarcerarea. Se dirijează descarcerarea de la D2 şi echipajul de prim ajutor (EPA) D2. La locul solicitării este găsit un bărbat în vârstă de 45 de ani, găsit inconştient. Se începe resuscitarea cardio pulmonara de către EPA D2 şi se dirijează echipajul de Terapie Intensivă Mobilă. Se declară decesul”, au transmis autorităţile ieşene.