Muncitor de 45 de ani, prins într-o mașină de pâine, la Iaşi. Cum a avut loc accidentul fatal

Muncitor de 45 de ani, prins într-o mașină de pâine, la Iaşi. Cum a avut loc accidentul fatal
Muncitor, îngropat de viu în timp ce făcea săpături pentru canalizare

Un teribil accident a avut loc în această dimineață, la Iași. Un muncitor și-a pierdut viața, după ce a fost prins într-o celulă de tărâță, în timp ce încerca să curețe pereții acesteia. Din păcate, bărbatul în vârstă de 45 de ani nu a mai putut fi salvat, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Bărbat decedat la locul de muncă

Accidentului a fost anunțat, prin apel la 112, în această dimineață. Cel care a efectuat apelul este un angajat al fabricii de pâine, unde s-a produs incidentul. Acesta a spus că un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a fost prins în celula de tărâță în timp ce curăța pereții acesteia.

Nimeni nu putea ajunge în locul în care se afla bărbatul, așa că a fost nevoie de ajutor, solicitând descarcerarea. Paramedicii care au ajuns la fața locului l-au găsit pe muncitor inconștient. Aceștia i-au aplicat manevre de resuscitare, însă fără rezultat. Din păcate, au fost nevoiți să declare decesul.

„La ora 08.50 a fost făcut un apel prin 112 de la un angajat al fabricii Vel Pitar, Şapte Spice, care anunţa că este prinsă o persoană de sex masculin în vârstă 45 de ani în celulă de tărâță în timp ce curăţa pereţii acesteia. Nu poate ajunge la el şi solicită descarcerarea. Se dirijează descarcerarea de la D2 şi echipajul de prim ajutor (EPA) D2. La locul solicitării este găsit un bărbat în vârstă de 45 de ani, găsit inconştient. Se începe resuscitarea cardio pulmonara de către EPA D2 şi se dirijează echipajul de Terapie Intensivă Mobilă. Se declară decesul”, au transmis autorităţile ieşene.

Într-un comunicat de presă, Vel Pitar a anunțat, ulterior, că tragicul eveniment a avut loc pe platforma industrială din Calea Chișinăului, nr 33, ci nu la fabrica de pâine Vel Pitar SA, cum a fost raportat inițial.

Muncitor, îngropat de viu în timp ce făcea săpături pentru canalizare

Un alt accident de muncă a avut loc în Mureș, în timp ce se efectuau lucrări la rețeaua de canalizare. Din informațiile oferite de Poliție, muncitorul, în vârstă de 48 de ani, executa săpături la canalizare și ar fi coborât în șanțul acesteia, moment în care s-a surpat un mal de pământ peste acesta.

Din fericire, viața acestuia nu a fost pusă în pericol. A fost dus la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate. Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală. Inspectorii de muncă trebuie să verifice cine este de vină, angajatul sau firma care se ocupă de lucrare.

Urmăriți Playtech.ro și pe