Scenariul sumbru al ministrului Muncii. Câți oameni vor rămâne fără loc de muncă în a doua parte a anului

Scenariul sumbru al ministrului Muncii. Câți oameni vor rămâne fără loc de muncă în a doua parte a anului

Este un scenariu sumbru făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta spune că aproape 500 de mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă în a doua parte a anului, anunță Realitatea PLUS.

Scenariul sumbru al ministrului Muncii. Câți oameni vor rămâne fără loc de muncă în a doua parte a anului

Conform unui studiu realizat în cadrul ministerului, Violeta Alexandru menționează că pandemia a afectat serios unele sectoare ale economiei și că se va asista, pe viitor, la restructurări în masă.

Prin urmare, sute de mii de români își vor pierde locul de muncă și ar putea fi în șomaj tehnic în a doua parte a acestui an.

De asemenea, ministrul a mai precizat că Guvernul studiază inclusiv posibilitatea unei creșteri a indemnizației de șomaj tehnic pentru categorii vulnerabile precum tineri absolvenți, persoane cu dizabilități, dar și persoane aproape de pensinare. Până în acest moment, Guvernul a decis să prelungească și după data de 15 mai acordarea șomajului tehnic pentru angajații care nu-și pot relua momentan activitatea.

Ce se va întâmpla de la 1 iunie

Ministrul a mai anunțat că de la data de 1 iunie va intra în vigoare un nou pachet de măsuri, iar șomajul tehnic se va putea prelungi pentru acele sectoare în care va fi menținută restrângerea activității.

„Cifrele sunt în evoluție, din păcate una nu favorabilă, economia e afectată direct. Sper să găsim soluțiile pentru a-i aduce cât mai repede pe acești oameni în activitate. Dorința noastră e să activăm cât mai repede aceste măsuri privind reîntoarcerea în activitate. Suntem un guvern liberal, care sprijină munca. Încurajăm ca oamenii să revină la o viață normală”, a spus ministrul Muncii, potrivit Realitatea Plus.

România  iese din starea de urgență din data de 15 mai. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va intra în stare de alertă. Românii trebuie să mai respecte o serie de măsuri, printre care purtarea măștii și distanțarea socială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI