Scenariul halucinant oferit de un aliat al lui Putin: ‘Rachetele Rusiei să lovească SUA în 5 minute’

Scenariul halucinant oferit de un aliat al lui Putin: ‘Rachetele Rusiei să lovească SUA în 5 minute’
Ce scenariu a oferit aliatul lui Putin?

Andrei Guruliov sugerează că Rusia ar trebui să amenințe Statele Unite ale Americii cu rachete supersonice pentru a sili Occidentul să accepte condițiile Moscovei legate de Ucraina. Aliatul lui Vladimir Putin a declarat că Moscova trebuie să acționeze mult mai dur în contextul actual și să provoace o criză asemănătoare celei legate de rachetele cubaneze. El a dat de înțeles că amenințarea directă la adresa Washingtonului ar fi „singurul scenariu” care ar permite Rusiei să-și finalizeze misiunea, altminteri nefondată, de „denazificare” a Ucrainei.

Scenariul halucinant oferit de un aliat: ce ar putea să facă Vladimir Putin

Andrei Guruliov, un membru al Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus, n. red.) a declarat recent că Moscova ar trebui să încerce să provoace o criză asemănătoare celei legate de rachetele cubaneze și să își poziționeze astfel niște arme capabile să lovească Statele Unite ale Americii în cinci minute.

Guruliov a pretins că pune SUA sub amenințarea unui atac cu rachete i-ar face pe aliați să îl direcționeze pe Joe Biden spre o altă negociere pentru a pune capăt ostilităților. El a dat de înțeles că amenințarea directă la adresa Washingtonului ar fi „singurul scenariu” care ar permite Rusiei să-și finalizeze misiunea, altminteri nefondată, de „denazificare” a Ucrainei.

Tot acesta a declarat: „După o criză ‘bună’ urmează o destindere, precum cea care a urmat crizei rachetelor din Cuba. De ce? Pentru că, pe vremea crizei rachetelor cubaneze, se punea problema unei amenințări directe la adresa teritoriului SUA, o amenințare la care ei nu puteau riposta imediat. Trebuie să creăm niște împrejurări asemănătoare, atâta veme cât SUA se află în spatele tuturor acestor lucruri, iar alții se află în lesa lor. Prin armele noastre supersonice, suntem înaintea tuturor”.

,,Acesta este singurul scenariu capabil să ducă la denazificarea și demilitarizarea Ucrainei”

El a susținut că armele supersonice pe care le au la dispoziție nu trebuie să se afle la bordul unor vase de război obișnuite, ci trebuie aduse aproape de SUA.

„Armele noastre supersonice nu trebuie să se afle la bordul unor vase de război obișnuite, ci trebuie aduse în imediata apropiere a Statelor Unite, astfel încât să poată fi lansate în maximum 5 minute”, a mai spus el.

„Biden are să continue să stea acolo și să se bâlbâie, dar ceilalți se vor gândi cum să negocieze. Pentru noi, acesta este singurul scenariu capabil să ducă la denazificarea și demilitarizarea Ucrainei. Numai o amenințare directă la adresa SUA și a Regatului Unit i-ar sili pe toți să se așeze la masa negocierilor, unde fiecare își poate susține propriile interese”.