08 apr. 2021 | 20:23

Scapă Elena Udrea și Ioana Băsescu de închisoare?! Cum pot beneficia de noua lege

Știri generale
Scapă Elena Udrea și Ioana Băsescu de închisoare?! Cum pot beneficia de noua lege
Scapa Elena Udrea si Ioana Basescu de inchisoare

Veste uriașă pentru Elena Udrea și fiica cea mare a lui Traian Băsescu. Fostul ministru al Turismului și Ioana Băsescu ar putea scăpa de închisoare. Cum este posibil așa ceva și cum pot beneficia de noua lege. 

Scapă Elena Udrea și Ioana Băsescu de închisoare?!

Potrivit celor de la G4Media, Ioana Băsescu și Elena Udrea s-ar putea număra printre beneficiarii deciziei CCR care nu mai permite DNA să ancheteze alte infracţiuni înafară de cele de corupție în dosare disjunse.

Autoritățile se referă la cazul fostei blonde de la Cotroceni și Ioanei Băsescu, mai precis acuzațiile de instigare a lui Giovanni Francesco la spălare de bani. Fostul iubit italian al Ioanei Băsescu a fost cel care le-a denunțat pe Elena Udrea și fiica fostului președinte al României la Direcția Națională Anticorupție în cadrul unui dosar disjuns de evaziune fiscală și spălare de bani.

Traian Băsescu a răbufnit, în direct, la televizor. Fostul lider de stat al Româniai i-a luat apărarea fiicei sale acum câteva zile, în direct, la Realitatea Plus, cu o zi înainte de decizia CCR privind dosarele disjunse din 6 aprilie 2021:

„Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulți care au furat milioane și care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni!”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea Plus.

Care este legea care o salvează pe Ioana Băsescu

Conform legii, presupusa instigare la spălare de bani ar putea fi invalidă în cazul noii decizii CCR privind dosarele disjunse. Sursele judiciare spun că fiica cea mai mare a lui Traian Băsescu ar putea primi doar o pedeapsă cu suspendare, dacă va rămâne doar cu acuzațiile privind instigarea la delapidare și spălare de bani a lui Silviu Wagner, unde prejudiciul adus este unul mic.

„Decizia CCR privind dosarele disjunse este pentru viitor. Însă şi deciziile CCR privind probele culese de DNA cu SRI în baza protocoalelor erau tot pentru viitor, şi, cu toatea acestea, instanţele au anulat probele. În cazul unor inculpaţi cu greutate, instanţele au anulat probele, deşi decizia CCR era pentru viitor. În cazul unor inculpaţi mai modeşti şi fără avocaţi scumpi, instanţele nu au anulat probele culese cu SRI întrucât au concluzionat că deciziile CCR sunt pentru viitor.

Dacă Ioana Băsescu rămâne fără acuzația de instigare a lui Giovanni Francesco la spălare de bani, ci doar cu acuzațiile de instigare a lui Silviu Wagner (fostul director Oil Terminal – n.r.) la delapidare și spălare de bani, unde prejudiciul e mic (119.000 de lei – n.r.), ea ar putea scăpa doar cu o pedeapsă cu suspendare”, au declarat surse judiciare, exclusiv pentru G4media.ro.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro