Detalii noi din dosarul Ioanei Băsescu. Ce i-a putut face iubitului ei, de frică: ”Asta era ultima”

Detalii noi din dosarul Ioanei Băsescu. Ce i-a putut face iubitului ei, de frică: ”Asta era ultima”
Detalii noi din dosarul Ioanei Basescu

Noi detalii din dosarul alegerilor prezidențiale din 2009 au apărut. Astfel, procurorii DNA au interceptat o ceartă între Ioana Băsescu și fostul ei iubit, Giovanni Francesco.

Detalii noi din dosarul Ioanei Băsescu

Aceștia au avut o discuție în contradictoriu, după ce Giovanni Francesco a primit o citație de la Fisc ca să motiveze anumite sume de bani ce au trecut prin firmele sale.

Așadar, Ioana Băsescu și Giovanni Francescu s-au certat grav, iar femeia l-a pus pe acesta să își dea cămașa jos ca să demonstreze că nu are microfoane montate. Ea l-a controlat pe fostul iubit de microfoane.

”Ioana Băsescu: Auzi, tu ai rămas cu 200 de mii de euro, aşa că nu mai comenta atâta!
Fostul iubit: Care 200 de mii de euro? Care 200 de mii de euro?!
Ioana Băsescu: Atât ţi-au rămas, băiatule!
Fostul iubit: Mie?! Niciodată! (…)
Ioana Băsescu: Ia, dă încoace telefonul în p*** mă-tii de nesimţit! Dă… Ia, deschide-ţi bluza! Deschide-ţi bluza!
Fostul iubit: Mamă, deci, deja… hai, că mă enervezi! Deschide-ţi bluza!
Ioana Băsescu: Păi, deschide-ţi bluza, că eşti în stare!
Fostul iubit: Ai văzut? Ce vrei să mai fac?
Ioana Băsescu: Nu, deschide-ţi bluza că vreau să văd! Nu, deschide-ţi!
Fostul iubit: A… cămaşa?
Ioana Băsescu: Da, da, da! Vreau să văd să n-ai…
Fostul iubit: Dar de ce tre\” să mă zgârii? De ce râzi de mine?!
Ioana Băsescu: Vreau să văd că n-ai tehnică pe tine, băiatule!
Fostul iubit: Asta era ultima! Înţelegi? Asta era ultima! Eu înţeleg că tre\” să fiu eu prostul să cadă şi să răspundă, că n-o să răspundă nimeni altcineva, o să răspund eu…”, se arată din interceptări.

”Când ai încasat niște bani…”

Acestă conversație apare și în motivarea sentinței, document obținut de Realitatea Plus. De menționat este că această discuție a fost folosită în dosarul în ce privește finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009.

”Fostul iubit: De la fisc, să le dau nişte hârtii şi nişte justificări de cheltuieli. Din noiembrie 2009 cu nişte firme care s-a întâmplat ce s-o fi întâmplat atunci. Şi nu ştiu ce să fac.
Ioana Băsescu: Şi eu ce să fac?
Fostul iubit: Păi, nu ştiu că astea sunt din 2009, din decembrie, noiembrie campanii şi aşa mai departe iar ăştia… eu m-am uitat ce hârtii am găsit acolo sunt nimic, înţelegi? O să mă întrebe „Ce ţi-au prestat? Ce ţi-au făcut ăştia?”. Eu ce să le dau lor?
Ioana Băsescu: Nu ştiu, da\” eu nu ştiu. (…) Auzi, ştii ceva… Când ai încasat nişte bani…
Fostul iubit: Ce bani am încasat eu? Păi, am încasat nişte bani pe care i-am dat mai departe, toţi. Înţelegi? Mai au rămas…
Ioana Băsescu: Da\” cine te-a pus, mă, să te bagi?
Fostul iubit: Da, m-am băgat eu aşa flower-power?
Ioana Băsescu: Da, tu… Aminteşte-ţi cum stăteai la sediu, cu zilele!”, mai reiese din interceptări.

De menționat este că în acest dosar judecătorii au decis ca Ioana Băsescu să primească o condamnare de 5 ani de închisoare, iar Elena Udrea a primit 8 ani de închisoare. Jurnalistul Dan Andronic a fost achitat. Deciziile s-au luat în primă instanță.

”Este în stare de șoc, nu-i vine să creadă. Era convinsă 100% că va fi achitată. Nici nu i-a trecut prin cap că va primi condamnare cu executare și mai ales cinci ani. Era convinsă că tot acest calvar se termină astăzi. De fapt, de abia a început.

Numai sora ei ( n.r: Elena, mezina familiei Băsescu) a vorbit cu Ioana, atât. Acum a plecat împreună cu soțul ei (n.r: avocatul Radu Pricop) să se întâlnească mai întâi cu avocații, apoi cu tatăl său”, ne-a spus un apropiat al familiei, despre Ioana Băsescu, vizavi de reacția ei când a aflat sentința.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI