Deși te bazezi pe mașina de spălat pentru a îndepărta murdăria de pe haine, la fel de importantă este și curățarea electrocasnicului în mod regulat. În acest fel, vei preveni formarea mucegaiului, a bacteriilor și a mirosurilor neplăcute, iar rufele tale voi fi curățate în profunzime. Iată ce ingredient te ajută în acest sens.
Doar pentru că o mașină de spălat curăță rufele, asta nu înseamnă că ea se curăță singură. Prin urmare, mucegaiul, care se găsește de obicei pe garnitura de cauciuc a mașinilor cu încărcare frontală, este o problemă frecventă în gospodărie.
Acesta se hrănește cu umiditatea și reziduurile de detergent pe care le produce mașina, fiind cauzat și de neglijarea curățării mașinii și/sau de utilizarea necorespunzătoare a acesteia. Ținând cont de acest lucru, află, din rândurile de mai jos, cum să îndepărtezi mucegaiul și bacteriile din mașinile de spălat și cum să previi apariția lor pe viitor.
Și există un mod extrem de simplu de a face această sarcină, folosind un ingredient pe care probabil că îl ai deja în bucătărie: oțetul. Este o abordare mai naturală, lipsită de substanțe chimice, și la fel de eficientă. Iată pașii de urmat:
Poartă echipament de protecție: înainte de a începe, pune-ți o pereche de mănuși și o mască pentru a te proteja de sporii de mucegai.
Golește mașina: scoate toate hainele sau articolele de spălat din mașină și asigură-te că tamburul este gol înainte de a continua.
Folosește oțetul: din fericire, îți poți face propriul amestec acasă din: 1 parte de oțet și 4 părți de apă
Curăță garnitura: garnitura de cauciuc sau garnitura din jurul ușii este o zonă obișnuită pentru creșterea mucegaiului. Iată ce ai de făcut:
Curăță și dozatorul de detergent: scoate tava dozatorului și las-o la înmuiat în soluția de curățare. Freacă apoi cu o perie pentru a îndepărta orice mucegai sau reziduuri.
Rulează un ciclu de curățare: setează mașina de spălat la cea mai caldă temperatură a apei și la cel mai lung ciclu. Pune apoi soluția de curățare a mucegaiului direct în tambur și pornește mașina să parcurgă un ciclu complet. Acest lucru va ajuta la dezinfectarea și curățarea părților interne ale mașinii.
Șterge tamburul și ușa: după terminarea ciclului de curățare, cu ajutorul unei cârpe curate îmbibată în soluția de curățare șterge tamburul și interiorul ușii.
Usucă electrocasnicul la aer: lasă ușa deschisă pentru ca mașina se usuce complet la aer. Acest lucru va ajuta la prevenirea apariției mucegaiului în viitor.
Repetă dacă este necesar: Dacă încă observi mucegai sau mirosuri după curățarea inițială, este posibil să trebuiască să repeți procesul.
Întreținere regulată: pentru a preveni reapariția mucegaiului, asigură-te că te ocupi regulat de curățarea acesteia.