Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, are probleme mari. Acesta riscă să fie anchetat în cadrul unei investigații parlamentare. Care este scandalul uriaș în care este implicat Olaf Scholz. Ce acuzații grave i se aduc.
Este scandal de proporții în Germania după ce cancelarul Olaf Scholz este acuzat de ceva foarte grav.
În urma acestor fapte, Olaf Scholz ar putea fi anchetat de o comisie de investigații parlamentare, întrucât acuzațiile sunt unele foarte serioase.
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, se află în centrul unui scandal de proporții, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală, potrivit Politico. Astfel, coaliția aflată la guvernare este supusă unei presiuni uriașe, mai ales de către opoziție.
Evaziunea fiscală s-ar fi produs în urmă cu cinci ani, pe vremea când actualul cancelar era primar în orașul-stat Hamburg.
De asemenea, acuzațiile vin în urma afacerii „Cum Ex”, un scandal și mai mare de corupție în care autoritățile statale au fost păgubite cu peste 30 de miliarde de euro.
Atunci s-au făcut rambursări de taxe către bănci, companii și chiar persoane fizice. Se suspectează că acele datorii plătite de statul german nici nu ar fi existat.
Scandalul a ieșit la suprafață și în campania electorală din 2021, însă atunci nu se cunoștea care a fost implicarea lui Olaf Scholz. De data aceasta, însă, se pare că au apărut dovezi care îl leagă pe cancelar direct de acest caz.
Acum, Parlamentul regional al Hamburg-ului vrea să-l cheme pe Olaf Scholz să dea explicații. Ar fi pentru a treia oară, în contextul în care comisia de investigații cercetează din nou acest caz.
Opoziția, adică blocul CDU-CSU, vrea inclusiv o investigație la nivelul parlamentului federal.
Olaf Scholz a intrat în atenție în urma legăturilor pe care le are cu o bancă din Hamburg, implicată în această schemă de evaziune fiscală.
În plus, pe vremea când era primar, Olaf Scholz s-ar fi întâlnit de trei ori cu unul dintre proprietarii băncii, acesta fiind sub investigație, la acel moment.
Autoritățile germane intenționau să recupereze 47 de milioane de euro, bani despre care se credea că au fost obținuți în mod ilegal.
Chiar și așa, într-un final, autoritatea financiară a lăsat să expire termenul de prescripţie pentru cererea de plată.
Apoi, după ce au apărut detalii despre întâlnirile lui Olaf Scholz cu bancherul, criticii au început să se întrebe dacă nu cumva politicianul a intervenit în favoarea instituției financiare.
Nu în ultimul rând, actualul cancelar al Germaniei nu a dat explicații vizavi de întâlnirile pe care le-a avut cu proprietarul băncii. În plus, a declarat că nu își mai amintește nimic.