Scandalul dintre Ciprian Marica și Ilie continuă. Pe cine a sunat de urgență nașul lui Năstase

Scandalul dintre Ciprian Marica și Ilie continuă. Pe cine a sunat de urgență nașul lui Năstase
Ciprian Marica și Ilie Năstase sunt, de luni bune, într-un conflict dur din cauza fostei baze sportive Voința

Scandalul dintre Ciprian Marica și Ilie continuă. Tensiunile dintre fostul atacant al naționalei și Ilie Năstase au reizbucnit cu și mai multă putere. Miza „războiului” dintre naș și fin este fosta bază Voința, administrată acum de fundația ce poartă numele fostului mare jucător de tenis. Ca și în primul episod al scandalului, una dintre „tabere” face apel la un personaj apropiat de Ilie Năstase pentru a rezolva problema.

Scandalul dintre Ciprian Marica și Ilie continuă

Scandalul dintre Ciprian Marica și Ilie continuă. În toamna trecută, o tensiune uriașă se crease între fostul fotbalist și Ilie Năstase, din cauza fostei Baze Voința. Nasty l-a acuzat atunci pe Marica de faptul că l-ar fi exclus fără voia sa din rândurile fundației ce îi poartă numele – „Fundația pentru Tenis Academia Ilie Năastase” – și care administratrează respectiva bază sportivă.

Ciprian Marica și Ilie Năstase păreau să fi trecut de momentul încins din luna noiembrie. Ei se reîmpăcaseră și cu ajutorul consilierii oferite de avocații puși la dispoziție lui Năstase de vechiul său prieten, Ion Țiriac.

„Nu am fost supăraţi! Poate m-am grăbit şi eu cu anumite declaraţii, poate nici el nu a fost convingător cu anumite lucruri. Cert este că discutăm şi am făcut lucrul acesta şi în prezenţa unui avocat pentru a pune la punct toate chestiunile pe care le considerăm a fi necesare pentru îmbunătăţirea relaţiei noastre”, declara Ilie Năstase, în noiembrie, pentru playsport.ro.

Pe cine a sunat de urgență nașul lui Năstase

Acum, tensiunea dintre Ciprian Marica și Ilie Năstase a reizbucnit cu și mai multă forță. Primul lider ATP din istorie îl acuză pe Marica de fals și uz de fals în înscrisuri oficiale, amenințând cu instanța. Sau, dacă nu se va rezolva nimic, va dărâma baza cu buldozerul.

„Acum am făcut plângere penală, făcută și înregistrată către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, domului procuror general și aici spunem exact ce s-a întâmplat, cum am fost păcalit, cum mi s-a furat fundația. Omul ăsta nu e un om, l-am băgat aici cu un contract la terenul de fotbal și am ajuns să-mi fure fundația și tot terenul. Cum e posibil? Cu acte false. Asistență și reprezentare neloială, fals în înscrisuri oficiale, înșelăciune, uz de fals. Ăsta e dosărelul nostru și trebuie să răspundă tovarășul Marica”, a declarat Ilie Năstase pentru ProSport.

Năstase l-a mai acuzat pe Marica de escrocherie și l-a etichetat drept „un hoțoman”.

„A început ușor-ușor și s-a băgat pe lângă mine, a ajuns să-mi fie și naș, sunt și nași falși, băiatul e un hoțoman, un escroc, care m-a escrocat pe mine și probabil o să facă și cu alții cu alte contracte. Nu îi e teamă, dar dacă nu se întâmplă nimic, eu vin aici cu buldozerul și intru și dărâm tot!”, a mai spus Ilie Năstase pentru aceeași sursă.

„Acuzațiile sunt la limita ridicolului”

Ciprian Marica a reacționat printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook. Fostul atacant al naționalei a spus că acuzațiile ce i se aduc sunt la limita ridicolului și că problema e creată, de fapt, de „terțe persoane cu interese obscure”.

„În ceea ce privește acuzațiile care mi se aduc, sunt la limita ridicolului. Am ajuns să am funcție executivă în fundație prin procură notarială, doar din considerente organizatorice, dorința comună de la acea vreme fiind de a soluționa problemele administrative și de a ajunge la zi cu obligațiile financiare restante.
Îmi îndrept în continuare atenția și energia înspre realizarea obiectivelor stabilite și deși au intervenit terțe persoane cu interese obscure, trăiesc cu convingerea că Ilie va reveni asupra declarațiilor.
Sper ca lucrurile să fie clare pentru toată lumea si să revină la normal, fiindcă în discuție este un om pe care nu doar că l-am respectat enorm, dar l-am iubit ca pe un membru al familiei mele!”, a scris Ciprian Marica în mesajul de pe rețeaua socială.

„Miza e probabil retragerea acelei plângeri penale”

Conform ProSport, Ciprian Marica l-ar fi sunat pe Ion Țiriac pentru a interveni, din nou, pe lângă Ilie Năstase pentru retragerea plîngerii penale făcută de fostul mare jucător de tenis.

„Marica l-ar fi sunat pe Ion Țiriac să îi ceară să intervină la Năstase. I-a spus că el nu i-a făcut nimic, că există semnăturile fostului jucător de tenis și că nu vrea să aibă un conflict mai mare. Miza e probabil retragerea acelei plângeri penale. Năstase nu a discutat încă nimic cu Țiriac despre ce i-a transmis Marica”, scrie publicația citată

Ciprian Marica a declarat, cu ceva timp în urmă, că a investit 10 milioane de lei, adică 2 milioane de euro, în fosta bază Voința, Tensiunea dintre el și Ilie Năstase a apărut după ce fostul fotbalist ar fi încercat să-l scoată pe Nasty din fundația care poartă chiar numele legendei tenisului și care administrează baza sportivă.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI