Adevărul despre scandalul dintre Ciprian Marica și Ilie Năstase. Ce a stabilit fostul fotbalist cu Ion Țiriac

Adevărul despre scandalul dintre Ciprian Marica și Ilie Năstase. Ce a stabilit fostul fotbalist cu Ion Țiriac
Punctul de vedere al nașului Ciprian Marica în scandalul cu Ilie Năstase

De câteva zile nașul Ciprian Marica și finul Ilie Năstase sunt în plină ceartă și scandal. Motivul este excluderea celebrului Ilie Năstase din fundația cu același nume, care se ocupa de proiectul de la Baza „Voința”. Mărul discordiei este, de fapt, interesul imobiliar de aici, în valoare de 50 de milioane de lei.

Ilie Năstase în spital după aflarea veștii

În urma unor demersuri, legale conform lui Ciprian Marica, Ilie Năstase era exclus din fundația care se ocupa de proiectul de la baza „Voința”, terenul fiindu-i dat de către statul român celebrului tenisman Ilie Năstase. Mărul discordiei este de fapt imobiliar, având în vedere că aici se află un teren în valoare de 50 de milioane de lei, lucru care l-a băgat în spital pe celebrul sportiv.

„Nu-mi vine să cred ce mi-a făcut Ciprian Marica! Mi-a luat baza Voința, m-a scos din fundație! M-a anunțat acum avocatul! Am și probleme cu inima, am bypass, nu mă simt prea bine… L-a băgat pe taică-său în Fundația mea, imediat ce m-a scos pe mine! Și pe unchiul lui l-a introdus, nu-mi vine să cred. Nu am ce să discut cu el, o să discute avocatul.

Stau cu soția mea și nu ne vine să credem ce se întâmplă. El (n.red. – Ciprian Marica) nu are cum să fie nașul meu pentru că el nu e căsătorit! Incredibilă lovitură. O să mă duc la poliție, la procuratură, unde va fi nevoie. Eu am vrut să fac lucruri bune și acum am fost izgonit. M-a pus să semnezi niște procuri,niște acte și m-a păcălit” a mărturisit Ilie Năstase în exclusivitate pentru ProSport.

După excludere, Ilie Năstase a apelat la avocați, trimiși de Ion Țiriac, pentru renegocierea crizei, acesta declarând aseară că într-adevăr se discută și se va cădea, în cele din urmă, la un acord.

„Da, am speranțe că situația se va rezolva! Acum suntem cu avocații și nu vă pot da mai multe detalii, dar voi face declarații în zilele următoare”, a spus Ilie Năstase.

Punctul de vedere al nașului Ciprian Marica în scandalul cu Ilie Năstase

Scandalul, cel puțin pentru moment, pare a se fi stins, după ce Ilie Năstase și avocații săi au negociat condițiile de repunere a acestuia în funcția de președinte al fundației. Totul a plecat de la decizia lui Ciprian Marica, alături de tatăl și unchiul său, să-l excludă pe Năstase din fundația ce-i poartă numele. Ilie Năstase ajungea să apeleze la prietenul său, Ion Țiriac, pentru a putea rezolva situația. Astăzi, însă, invitat la Cătălin Măruță, Ciprian Marica a decis să-și spună punctul de vedere în acest scandal, declarând în primă fază:

„Aș începe cu terenul de 50 de milioane de euro. Vorbim de un teren al statului așa că m-am trezit să vin să investesc într-o bază sportivă. Nu am investit în altceva decât în sport, terenul nu e miza, îl deține statul. Am avut o înțelegere cu Ilie Năstase, finul meu, la momentul respectiv avea încredere în mine, acum lucrurile s-au întors.

În momentul în care Ilie mi-a zis că nu mai este de acord cu înțelegerea, i-am spus că nu am nicio problemă să schimbe deal-ul sau să îl facă cu oricine își dorește, cu singura garanție de a garanta investiția pe care eu am făcut-o. Nu vreau să divulg detaliile înțelegerii. Singurul obiectiv este să am o garanție asupra banilor pe care i-am câștigat din fotbal și i-am investit aici.”, declară Ciprina Marica la PRO TV.

„Nu l-am dat afară din fundație, el este în continuare membru fondator”

Mergând mai departe cu declarațiile, deși documentele de la tribunal spun altceva, Ciprian Marica a infirmat informația că Ilie Năstase ar fi fost exclus definitiv din fundație. Același Marica a mai spus că partea sa de investiție în proiectul de la „Voința” ar fi de 10 milioane de lei.

„Fundația are niște datorii pe care mi le-am asumat. Ilie Năstase nu mai este de acord cu înțelegerile. I-am zis înainte să se dea în presă că ne putem întoarce la punctul inițial. Nu l-am dat afară din fundație, el este în continuare membru fondator, nu l-a scos nimeni.

Nu mai este președinte, dar repet, nu mă cert cu el. Oricum ar fi, eu cedez și cedez înainte de scandal. Eu mă retrag, nu e o miză, eu vreau doar să fiu cât se poate de safe cu privire la investiție. 10 milioane de lei am investit.”, spune fostul fotbalist.

Discuțiile cu avocații lui Ion Țiriac le-ar fi cerut chiar Ciprian Marica

Ieri cei de la Prosport anunțau că Ilie Năstase s-ar fi prezentat la discuții cu Ciprian Marica însoțit de o echipă de avocați trimiși de prietenul Ion Țiriac. La acel moment Ilie Năstase confirma acest aspect, dar nu și faptul că Ciprian Marica ar fi fost cel care a cerut asta. Astăzi, tot la Cătălin Măruță, Ciprian Marica a dezvăluit acest lucru, declarând:

„Eu l-am rugat pe Ilie să îl sune pe domnul Țiriac și să îi ceară un avocat, venise cu o altă persoană care avea alte interese. I-am zis să îl sune de față cu mine, să îi dea domnul Țiriac un avocat ca lucrurile să fie cât se poate de clare. Am fost ieri la avocatul domnului Țiriac și cu domnul Ilie, a rămas să se uite pe acte, să ne hotărâm cum vedem și lucrurile mai departe.

Nu au cum să se rezolve decât amiabil. Eu nu cred că există un conflict, nu are de ce să existe. (…) Presa caută să fie wow, era această miză cu terenul care, de fapt, e al statului. Eu sunt cel mai la risc, am investit într-un teren al statului. Eu sunt cel mai expus, nu e altcineva. Sper să găsim o normalitate și să putem să facem sport.”, a mai declarat Ciprian Marica.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI